Vad är Kavitation?

Kavitation förekommer i flytande när bubblor form och imploderar i pumpsystem eller runt propellrarna. Pumpar sätta flytande under tryck, men om trycket hos ämnet droppar eller dess temperatur stiger, börjar den förgasas, precis som kokande vatten. Men i en så liten, känsligt system, kan bubblorna inte undslippa så de implodera, orsakar fysiska skador på delar av pumpen eller propellern. En kombination av temperatur och begränsningar tryck kommer att leda till kavitation i någon system. Ingen tillverkare eller industriella tekniker vill köra pumpar som får hela tiden påverkas av kavitation, eftersom det kommer att ge bestående skador på avdelningar på enheten. Den förånga faktiskt orsakar ett högt, stenig buller eftersom bubblorna är implodera och gör vätskan förflyttas snabbare än ljudets hastighet!

inuti varje pump finns det en propeller som drar vätska från ena sidan av avdelningen till den andra. Den flytande fortsätter normalt ut genom en ventil så att man kan göra ett annat arbete i en annan del av maskinen. Ibland enheten kallas impeller. Även om den totala kammare bor under samma tryck, och materialen är temperaturen regleras lyckas kavitation inträffar alldeles vid ytan av propellern. En propeller roterar med hjälp av en vätska och faktiskt skapar lokaliserade skillnader i tryck längs propellerbladen. Detta kan även ske under vattnet på en ubåt eller fartygets propeller. Bubblorna av kavitation visas i lågtryck områden men då omedelbart vill implodera med sådan kraft att de gör Dings och gropar i metall. En propeller utsatt för kavitation liknar månens yta, med små, spridda kratrar. Det finns två typer av kavitation som kan förekomma i olika stadier av pumpar, men båda är resultat av samma fenomen. Sugning eller klassisk kavitation inträffar runt pumphjulet som närmar vätska genom kammaren. Propellern rörelse skapar förändringar i tryck som krävs för att förånga.

Utsläpp eller återcirkulation kavitation är en följd av förändrade tryck vid gränsövergången, ansvarsfrihet ventil. Ventilen kan inte låta all vätska igenom så snabbt som det borde, så strömmarna "olika hastigheter skapa miniatyr förändringar i jämnt tryck. Även så små variationer är nog för att skapa den perfekta omständigheter för kavitation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.