Vad är cytokiner?

proteiner som produceras av vita blodkroppar, cytokiner utföra flera viktiga funktioner som gör att kroppen ska fungera optimalt. Här är lite information om hur cytokiner bildas i systemet, liksom några exempel på hur cytokiner gynna den dagliga funktionen hos kroppens.

Cytokiner skapas ofta som svar på närvaro av någon form av bakteriell infektion. Vita blodkroppar release protein som sedan fungerar som neurotransmittorer att göra inlägg i hela nervsystemet. Det finns flera olika typer av cytokiner, bland dem lumphokines, interleukiner och interferoner.

Eftersom cytokiner är huvudsakligen kemiska budbärare, de sockerrör bidrar till att reglera arten och intensiteten i svaret från kroppens immunförsvar. Med referenser från de signaler som förmedlas av cytokiner, skulle immunsystemet kunna stimulera produktionen av nödvändiga kemikalier för att bekämpa infektioner samt vidta andra åtgärder för att begränsa spridningen av skadliga bakterier. Ett exempel på hur cytokiner påverkar immunsystemet är att uppmaning av cytokiner kan orsaka immunförsvarets att tillfälligt öka produktionen av T-celler för att bekämpa en infektion, då signalen för överproduktion att upphöra när bakterierna är under kontroll. Som signaling föreningar, cytokiner hålla cellkommunikation fungerar vid alla tillfällen.

Hormoner är en annan viktig funktion, cytokiner. Regleringen av tillväxthormoner är en viktig del i balans hälsa och cytokiner göra sin del att se till att en acceptabel tillväxttakt inträffar, utan att skapa några problem som skulle förorsaka endokrina system inte fungerar. Peptider i blodet bidrar till att upprätthålla balansen, transporterar lämpliga budskap och svar fram och tillbaka genom systemet.

På grund av den roll som cytokiner spelar i kampen mot infektioner, forskare försöka tillverka cytokiner i laboratorium. Grunden för forskningen har att göra med behandlingen av personer vars immunsystem har äventyrats av HIV-relaterade förhållanden. Replikera villkor för HIV och sedan artificiellt stimulera produktionen av cytokiner kan leda till alternativ som så småningom kommer att bidra till att återställa produktiviteten på skadade immunsystem.

Medan cytokiner är en viktig process i kroppen, kan de också en del oönskad bieffekt. Överskott stimulering av cytokiner kan leda till inflammation i lederna, utbrott av feber, och en allmän känsla av smärta som kan komma och gå. I allmänhet är biverkningarna kortlivat och kommer snabbt avtar eftersom produktionen av cytokiner minskar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.