Vad är White Mögel?

White mögel eller Sclerotina, är en växtsjukdom som orsakas av svampinfektion. Svampen Sclerotina sclerotiorum är den vanligaste boven i dramat, men vissa andra Sclerotina arter även infektera växter. White mögel kallas också ibland beror rot, stjälk röta, vissnesjuka, eller huvud röta. Svampen är vanligast i tempererade klimat, även om den kan växa i en mängd olika ekologiska miljöer. Sclerotina sclerotiorum är en av de mest framgångsrika Växtpatogener, och det påverkar några av våra viktigaste livsmedelsgrödor.

White mögel kan infektera omkring 408 olika arter lövträd anläggningen, inklusive sojabönor, solrosor, jordnötter, linser, kikärter och raps. Många ogräs, inklusive tistel och vild senap, är vektorer för sjukdomen. Sclerotina kan införas i en frisk gröda på många sätt. Förutom att sprids genom infekterade ogräs och andra växter, vitt mögel spridas till angränsande grödor i mark, vind och vatten för bevattning eller regnvatten.

Sclerotina sclerotiorum har en övervintring organisationsstruktur som kallas sclerotium, som består av ett skyddande svart kant täcker en ljus medulla. Den sclerotium kvar i jorden under vintern och gror på våren genom en av två metoder. Den kan bilda små svampar att släppa sporer i luften för att infektera växter, eller också kan bilda ett mycelium, det vegetativa del av en svamp, som direkt påverkar rötter närhet.

Sclerotina sclerotiorum är en necrotrophic organism, vilket innebär att den livnär sig på döda och ruttnande vävnad. När det infekterar växter, dödar vitt mögel växtvävnad innan mycelet börjar växa på anläggningen. Ett vanligt symptom på vitt mögel infektion är vattniga fläckar på anläggningen, som så småningom bli täckt med en vit, cottony mycel och bli mjuk och slemmiga. En del infekterade plantor, å andra sidan, utveckla torr lesioner runt basen av växten som orsakar växten att dö. Fabrikens lämnar också torkar ut, blir gult, sedan brunt, innan de dör. Växter med vitt mögel vissnesjuka typiskt och kollaps eller tappa sina löv, sprids mer av svampen i marken och orsakar närhet att bli smittade.

White mögel är mycket svårt att kontrollera. Det är okänt hur länge Sclerotina sclerotiorum kan vara aktiva i ett område, men fukt och värme i marken både bidra till dess tillväxt. Vissa metoder för att kontrollera spridningen av mögel omfatta införandet av svamp parasiter i marken, användningen av fungicider, växtföljd och metoder sanitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.