Vad är Hypoklorit?

Klor är ett naturligt förekommande ämne. Hypoklorit är en kemisk förening som innehåller klor i en oxiderade tillstånd, vilket innebär att den har förlorat elektroner. De två vanligaste formerna är natriumhypoklorit och kalciumhypoklorit.

Produktionen av hypoklorit går tillbaka till 1789. Den producerades när klor gaser passera ett natriumkarbonatlösning. Den resulterande natriumhypoklorit hette Javel vatten, uppkallad efter den plats i Frankrike där förfarandet har gjort.

Natriumhypoklorit är ett flytande kemisk förening som normalt används för rengöring och rening. När i en lösning, är det allmänt kallas klorblekmedel. Vissa vatten renare och rengöringsmateriel också innehålla ämnet. Den första hypoklorit produktionsmetoden inte var så effektivt som dagens metoder, och lösningen var betydligt svagare. Efter Javel vatten producerades fortsatte människor som söker ett bättre sätt att göra det. Om du gör det resulterade i en process som innebar att extrahera klorerade kalk, känd som kalciumhypoklorit, eller klorkalk.

Kalciumhypoklorit är vanligtvis en vit eller gråvita pulver, men det finns även som tabletter. Det är ett starkt oxidationsmedel och anses vara mer stabil än natriumhypoklorit. Det är också tros ge mer klor. En av de mest populära användningsområden är att göra simbassänger och badtunnor hygienisk. Den kan också användas för att rena dricksvatten. I industriella inställningar, är det ofta för att rena lakan och annat material trasa.

välja om de vill använda natrium eller kalciumhypoklorit som RENARE normalt beror på hur mycket vatten som används. Kalciumhypoklorit är vanligtvis reserverad för arbeten som innebär mindre än fem miljoner liter vatten per dag. Detta inkluderar små vattensystem, t. ex. de som är installerade i utvecklingsländer. Den typ av vatten kan också beaktas. Natriumhypoklorit är normalt att föredra för hårt vatten.

Även om användningen av natrium och kalciumhypoklorit är vanliga hos både hushåll och industri inställningar kan dessa kemiska föreningar vara farligt. De kan hälsorisker vid förtäring, men i de flesta fall inte är dödlig om endast en liten mängd förtärs. Om dessa föreningar har förtärts, experter rekommenderar vanligtvis vattnet han dricker eller mjölk. Endast mindre mage irritation bör leda, som så småningom kommer att avta. Dessa kemikalier kan också vara farligt vid inandning. Den risk som inandning ökar när ämnen blandas med ammoniak. När de kombineras med hypoklorit och ammoniak kan producera en giftig gas som leder till allvarliga andningsproblem. Kalciumhypoklorit är frätande, och lämpliga åtgärder bör vidtas för att säkerställa att pulvret är inte andas in i lungorna.

p

Hypoklorit föreningar brukar betraktas som instabil. Kalciumhypoklorit, dock anses vara mer stabil än sina natrium motsvarighet. Båda har en tendens att sönderfalla i solljus, men särskilda åtgärder ofta vidtagits för att motverka denna reaktion i kemikalier som kommer att exponeras för solen, som simbassäng sanitizers.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.