Vad är osteoblaster?

osteoblaster är celler som har sitt ursprung i benmärgen och bidra till produktionen av nytt ben. Dessa celler bygga upp den matris av benstommen och även spela en roll i den mineralisering av benvävnad. Ben hela tiden byggs upp och bryts ned av kroppen, vilket gör osteoblaster ganska kritiska. Motsvarigheten till de Osteoblast är osteoklasternas, en cell som ansvarar för nedbrytningen av ben. När människor blir äldre, deras produktion av osteoblaster minskar. Detta är anledningen till att äldre människor tenderar att ha fler benskörhet som löper risk för frakturer, och varför det tar längre tid för dem att läka efter raster, eftersom de har färre celler att återuppbygga det skadade benet. Bone hälsa kan också påverkas av mängden tillgängligt kalcium i kosten, som osteoblaster behöver kalcium för att arbeta med i processen att bygga upp ben. Dessa celler kan utvecklas till flera olika celltyper, utöver att arbeta för att bygga upp ben. En osteocyte är en Osteoblast som blir fångade i benvävnad. Osteocytes kan inte dela sig och de utvecklar långa förlängningar att kommunicera med andra osteocytes. Dessa celler flytta näringsämnen och avfall genom benvävnad. Ben-foder celler är osteoblaster som blivit fästa vid ytan av benet, avmattning i processen.

Bone-lining celler, tycks spela en roll vid aktivering av osteoblaster och osteoklaster, reagera på hormoner och föränderliga villkor i kroppen för att utlösa den lämpligaste verksamheten. De reglerar också mängden kalcium som kan komma in i benet, i egenskap av ett selektivt permeabla membran som antingen kan ge kalcium rinna över i benet, eller blockera kalciumabsorptionen. Det osteoblaster är kritiska till struktur och integritet benet. De vill inte bara bygga nytt ben, de också bevara och stärka befintliga ben, se till att matrisen inte äventyras och att det är så jämn som möjligt. Tag slå sig ihop med osteoklasterna De håller benet i en ständig förnyelse som eliminerar svaga områden och adresser sprickor, frakturer och andra problem.

Sett i förstoring och tvärsnitt, en benbit visar en blomstrande sortiment av osteoblaster och osteoklaster i arbetet, och de små gropar, så kallade luckor, som inrymmer den stjärnformade osteocytes kan ses tydligt. Förstoring visar också komplexiteten och detaljer i den mineraliserade matris som gör upp benen i allt från näbbmöss till elefanter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.