Vad är en översvämning?

Flash översvämningar är förekomsten av snabba översvämningar där lågt är områden som ligger helt under vatten. I många fall uppstår en översvämning på grund av någon typ av naturfenomen som skyfall, orkaner, eller någon typ av tropiska oväder. Dock kan en översvämning uppstår också på grund av kollaps av en naturkatastrof eller konstgjorda dammen. Med blixt översvämningar, finns det oftast mycket liten förvarning om att ett visst område kommer att översvämma, vilket gör det svårt för människor som bor i det drabbade området för att avgöra om eller att inte söka högre upp. När översvämning sker till följd av naturfenomen, börjar processen ofta med marken blir så mättat med nederbörden att den inte kan absorbera allt vatten som har fallit på kort tid. Eftersom vatten kommer att köra downhill, kommer det en tendens att samlas i lågt liggande områden. Om regn eller andra väder inte minska, kommer vattennivån öka, så småningom täcker området helt. Något hem eller andra strukturer i de låglänta området är översvämmade och mycket sannolikt att skadas. När översvämning orsaken beror på att kollapsa av en naturkatastrof eller konstgjorda dammen, kanske inget varsel för att varna människor att lämna området. På grund av den snabba utsläpp av vatten från den trasiga dammen har vattnet en fantastisk förmåga att inte bara skador utan att fullständigt förstöra någonting i vägen för vattenflödet. Hela städer har förstörts på grund av kollaps av en damm, lite bakom, men grunden bygga och ackumulerade spillrorna från uppströms källor.

en översvämning som omger ett helt område som ibland kallas en super soaker översvämning. Denna typ av översvämning verksamhet kommer sannolikt att helt täcka hela strukturer, beroende på det strömmande vattnet, det översvämmade området kan vara relativt lugn och börjar avta efter regnet verksamheten upphör. Men om det finns en stark nedströms nuvarande, kan soaker översvämning utrota träd liksom byggnader, och flytta dem miles bort från sin ursprungliga plats.

För att minimera förlusten av liv som kan komma med en översvämning situation, har många kommuner genomfört någon typ av system för tidig varning. I händelse av att det finns en stark misstanke om att kraftiga regn orsakar lågt liggande områden till översvämningar, får folk uppmanas att lämna området förrän det är fastställt att området inte kommer att omfattas av översvämning. Varningssystem för att varna folk att en damm har brutit samman är också vanligt att många kommuner. Det är inte ovanligt att utrymningsvägar ut i förväg planeras så att människor ska känna till vilka vägar att ta och vilken riktning att resa för att komma ur vägen för den kommande översvämningar på det mest effektiva sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.