Vad är björndjurens?

björndjurens (ibland kallad "björndjur") är små (0,1 till 1,5 mm), ofta mikroskopiska leddjur-liknande organismer som ytligt sett liknar en korsning mellan en björn och en bugg. Björndjurens finns i stort antal på lavar och mossor, men de finns överallt. En liten dunge av mossa kan ha några tusen björndjurens. Forskare har ofta björndjurens genom att blötlägga en bit mossa i sötvatten.

björndjurens är mest kända för sina extrema härdighet. De förekommer på nästan varje kvadratmeter av jordens yta, från havsbotten, där den omgivande trycket är så mycket som 1000 gånger ytan, till toppen av Himalayas berg, där en tredjedel mindre syre än vid havsytan . Björndjurens har hittats under lager av is meter tjocka och varma källor med en temperatur över kokpunkten för vatten.

björndjurens är bland de få djur, inklusive hjuldjur, nematoder och artemia, som kan gå in i ett tillstånd av skendöd kallas Kryptobios, där ämnesomsättningen minskar till mindre än 0,01% av den normala, och vattenhalten kan sjunka till 1% av den normala. Det är tillfrågas när miljöförhållandena blir alltför hård för normal överlevnad. I detta tillstånd upphör Trögkrypare alla rörelser, och kan i princip inte ändras på detta sätt obestämd tid tills miljöförhållandena förbättras. Den Kryptobios möjliggörs genom en icke-reducerande socker som kallas trehalos, som skyddar deras membran till väckelse.

Björndjurens i cryptobiotic tillstånd kan överleva extrema tryck, temperatur, strålning, och såväl uttorkning. Forskare har visat björndjurens kan överleva i rymdens vakuum eller tryck på 6000 atmosfärer, sex gånger större än trycket vid botten av Marianas Trench, den lägsta punkten i havet. Björndjurens kan upphettas till 151 ° C (304 ° F) i några minuter, kylda i dagar vid -200 ° C (-329 ° F), ens överleva en cooldown till en enda grad över absoluta nollpunkten i ett par minuter.

Björndjurens tål 5. 700 grånar av strålning, cirka 500 gånger mer än vad som är dödlig för en människa. Förmågan att motstå en sådan strålning är särskilt ovanligt, eftersom det inte finns några naturliga områden på jorden med så höga strålningsnivåer, så utvecklingen har inte haft någon särskild anledning att välja för djur med en sådan otrolig tolerans mot det.

Björndjurens fortsätta att vara ett populärt forskning ämne för forskare som studerar mikroskopiska djur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.