Vad är Solenergi?

Solenergi är en alternativ energikälla som innebär utnyttja den strålande ljus som avges från solen och omvandlar det till elektrisk ström. Sedan mitten av 20th Century, möjligheten att utnyttja och använda solenergi har ökat stort, vilket gör det möjligt för hushåll och företag att utnyttja förnybar energi källor snarare än förlita sig på mer konventionella sätt generera kraft. Forskning om tillämpningar av solenergi fortsätta, tillsammans med utvecklingen av mer kostnadseffektiva sätt att fånga och lagra energi för framtida bruk.

För närvarande är den vanligaste sättet att utnyttja solenergi är användandet av ett system med en serie av solpaneler och batterier lagring. Panelerna samla strålande ljus och lagra den infångade energin i batterierna. Medan energin lagras, kan också användas i realtid för att driva olika typer av maskiner och annan hemelektronik. Överskottet lagras för att användas på natten eller i andra situationer där strålande ljus är inte tillgänglig för någon anledning. i ett hem som drivs av solenergi, batterier kan nu ha eller bibehålla ett nätaggregat som skall upprätthålla driften av utrustning såsom spisar, kylskåp, datorer och underhållning såsom TV-apparater. Samtidigt kan solar powered hemma också använda den lagrade energin till värme och kyla hemmet eller använda en varmvattenberedare. Vissa hem idag använder en hybriddrift system som integrerar användningen av solenergi tillsammans med makt som tillhandahålls av en traditionell elnät. Medan hem är inte helt beroende av solenergi, denna typ av system kan minimera elräkningar och ger ett utmärkt backup-systemet i händelse av att en del av det lokala elnätet skulle fallera.

Tillsammans med hemmen, är sjukvårdsinrättningar alltmer öppna för tanken på solenergi som kraftkälla i en nödsituation. Detta skulle möjliggöra ett sjukhus för att fortsätta att fungera även om strömmen misslyckades av någon anledning och en backup generator system kunde inte möta den nuvarande efterfrågan på makten.

När anses extremt dyrt att bygga och installera, är priset för solvärme betydligt mindre än under de sista årtiondena av det 20th århundradet. Förutom att vara billigare, de nyare solenergisystem är också mycket effektivare än tidigare generationer, vilket hjälper dem att bli mer lockande för husägare och företagare lika.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.