Vad är Polyfenoler?

Polyfenoler är antioxidanter i växter som många anser har en betydande hälsofördelar. Bland de mest kända av polyfenoler är flavonoider, som är en gruppering av flera tusen enskilda föreningar. Dessa föreningar som förekommer tillsammans i många olika livsmedel, som alla bidrar på ett unikt sätt att en persons allmänna hälsa. De är oftast införs för att i kroppen genom intag av frukt och grönsaker. Förutom flavonoider, andra typer av polyfenoler omfatta tanniner (både kondenserade tanniner och hydrolyserbar tanniner), och lignins. Alla dessa polyfenoler finns från många olika källor. Till exempel, tanniner är vanliga i vin, te och frukt. Nästan alla växter som kommer att fortsätta åtminstone några av dessa polyfenoler.

Polyfenoler arbete genom att ta bort fria radikaler i kroppen, som är kända för att orsaka en rad hälsoproblem. Det är tänkt polyfenoler hjälpa till att förebygga för tidigt åldrande och hjälpa till att förebygga cancer, bland annat. Vissa, som tanniner, kan ha antibiotika fördelar.

Effekten av tanniner kan ses i ett antal olika applikationer. Det är ämnet ansvarig för Browning, eller garvning av läder. Faktum är att hur den grupp av kemikalier fick sina namn. Garvsyra kan ses i vissa sjöar och vattendrag, särskilt i i tropiska och subtropiska områden befolkade med cypresser. Det bör dock noteras att även garvsyra kan i vissa fall vara skadligt för kroppen, är garvsyra inte detsamma som tanniner i andra typer av polyfenoler. Samtidigt som det finns ett antal hälsofördelar trots att förknippas med polyfenoler, finns det fortfarande en hel del frågor i samband med dem. I vissa fall, beroende på sammansättningen, får polyfenoler inte vara bra alls och i själva verket vara ganska skadligt. Detta gäller särskilt vissa typer av tanniner. Utan vidare studier, är det omöjligt att på ett positivt ange vilka fördelarna av polyfenoler finns i någon större grad av säkerhet.

I de flesta medicinska samfundet, debatt centra i vilken utsträckning polyfenoler gynna en person, inte en fråga om de gör det. Nästan alla hälsofördelar av frukt, grönsaker även drycker såsom te och vin, krediteras polyfenoler. Med lika stor vikt som läggs på att äta dessa saker, är det tydligt vad läkarvetenskapen, i stort, tycker om polyfenoler.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.