Vad är Neuroscience?

neurovetenskap är ett stort fält studie som omfattar arbete i nervsystemet. Människor som är intresserade av neurovetenskap kan arbeta inom ett brett spektrum av områden, från psykologi till datavetenskap. Många läroanstalter runt om i världen erbjuder utbildning inom neurovetenskap, ofta med en viss inriktning eller fokus. Många av dessa institutioner utför också spjutspetsforskning som sonder i hur det mänskliga sinnet i ett försök att få veta mer om människor och hur de interagerar med världen. som en vetenskaplig disciplin, började neurovetenskap för att komma till sin rätt i mitten av 20th Century, som teknik som skulle kunna belysa fungerar nervsystemet började växa fram. Fram till utveckling av utrustning såsom magnetisk resonanstomografi (MRT) maskiner, var hjärnan en svart låda, forskare skulle mata in information, och hjärnan kan lägga ut information, men ingen visste vad som hände inuti. Utvecklingen inom områden som molekylärbiologi och datavetenskap ytterligare förstärkt detta område, mer information och verktyg att arbeta med. Det kan nervsystemet delas i två huvuddelar. Det centrala nervsystemet inkluderar hjärnan och ryggmärgen, medan det perifera nervsystemet inkluderar omfattande nätverk av nervceller överallt i kroppen. Många strukturer ingår i nervsystemet, från grundläggande neuroner till gliaceller, och deras interaktioner är mycket komplexa. Människans nervsystem är ständigt på arbetet sända och ta emot information, och överlevnaden av en individuell kropp bygger på ett fungerande nervsystem.

neuroforskare titta på alla aspekter av nervsystemet, de studera de biokemiska signaler som nerver överför, effekter av olika ämnen som påverkar nervsystemet, den evolutionära utvecklingen av nervsystemet, och många andra saker. Vissa fokuserar på friska nervsystemet, medan andra studier patologi, undersöka vad som orsakar nervsystemet att misslyckas, och hur sjukdomar i nervsystemet kan förebyggas eller behandlas.

Psykologer och psykiatriker titta på hur nervsystemet påverkar människors beteende, med fokus på hjärnan och hur den bearbetar information. Datavetare och ingenjörer modell artificiella neurala nätverk för att beräkna om de biologiska nätverk i kroppen, och experimentera med saker som att skapa protes delar, som faktiskt kan svara på nervsystemet signaler, vilket gör dem funktionella för sina användare. Neurokirurger utföra känsliga kirurgiska ingrepp på hjärnan, medan andra specialister inom området neurovetenskap titta på hur man lär sig, tror förvärva språk, och utför uppdrag som omfattar allt från att komma ihåg att andas för att komponera symfonier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.