Vad är Markekologi?

Markekologi är disciplin att undersöka samspelet mellan organismer i jorden. I huvudsak Markekologi svar på frågorna om hur jorden fungerar, vad näringsämnen återvinns i jorden, bor det i marken, och vad som händer i marken. Detta ekosystem är ofta osynlig, så avancerade vetenskapliga metoder används för att göra dessa upptäckter.

Ekologi kräver också att studera samspelet mellan abiotiska och biotiska aspekter av marken. De biotiska aspekter är levande varelser på jorden, medan den abiotiska aspekter är icke-levande komponenter. Marken upprätthåller en stor del av jordens liv, så det finns många näringsämnen som måste studeras så att deras positiva effekter på det ekologiska systemet kan ökas. Det finns kemiska, fysikaliska och biologiska komponenter till mark , vilket gör det en blandning av mineraler och organiskt material. Det finns ett sådant överflöd av liv som disciplin Markekologi skapades för att undersöka detta liv samt växters tillväxt. Förstå jord är viktigt att skaffa sig kunskaper i andra anläggningar vetenskaper. p

Mark miljöpartister är också intresserade av de många livsformer som finns i jorden. Några av de livsformer på jorden innehålla bakterier, alger, svampar, maskar, och otaliga insekter. Dessa livsformer ingår inte många växter som växer i jord. Djur som lever i marken är avgörande för marken eftersom, som de gör sina hem i marken, ger de människor och djur förmågan att få rent vatten, luft, och modereras vattenflöde.

Markekologi har använts i flera år att lösa många miljöproblem, och spelar en viktig roll för att lösa miljöfrågor. Miljöaktivister förstå Synchrony som förekommer i jord ekologi och är också medvetna om att det är mark som är i stånd att uppehålla livet. Vissa miljöaktivister engagera sig aktivt försöker förhindra avskogning, sådd gräsmarker och andra aktiviteter för att bevara integriteten i marken. I hjärtat av markens ekologi är omsättningen av näringsämnen. Studera jord är särskilt viktigt för dem som har en anslutning till jordbruksområdet. Det används för att ge näring och näring för växter, och är den del av ekosystemet.

är de som finns inom jordbruksområdet ofta bekymrade över hur saker och ogräsbekämpningsmedel störa markens ekologi. När jordbruk, är jordbruk kemikalier består med kunskap om hur dessa kemikalier påverkar marken. Genom att använda mark ekologi, kan jordbruket förskott samarbeta med miljön i stället för att skada det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.