Vad är Acetaldehyd?

Acetaldehyd är en färglös brandfarlig kemisk förening som förekommer i form av en vätska med en distinkt fruktig doft. Denna kemikalie kan tillverkas syntetiskt för olika ändamål, och det förekommer naturligt i mogen frukt, särskilt druvor, tillsammans med kaffe och bröd. Denna förening är också produceras i kroppen som en biprodukt av nedbrytningen av alkohol. När nivåer av detta ämne upphov till en hög nivå, de orsaka ett tillstånd som kallas slangily som en "baksmälla. " Den kemiska formulera för acetaldehyd är CH3CHO. Denna förening är också känd som etanol. Det används kommersiellt i produktionen av vissa läkemedel och parfymer, och det är också utnyttjas som en katalysator för olika kemiska reaktioner. Eftersom acetaldehyd är en irriterande och misstänkt cancerframkallande, måste det ske med stor omsorg i anläggningar som producerar det att undvika att utsätta människor för onödiga risker. När människor dricker alkohol, det bryts ned i levern till acetaldehyd via alkoholdehydrogenas. Den acetaldehyd i sin tur är uppdelade ättiksyra av acetaldehyd dehydrogenas och annan kemisk, glutation. Vissa människor har enzymbrist som tillåter föreningen att bygga upp i kroppen under dricka, orsakar en distinkt spola av ansiktet. Personer som har druckit för mycket alkohol utveckla baksmälla eftersom deras lever inte kan bearbeta acetaldehyd fort nog.

Hangovers försvinna när leverenzym i levern öka igen och levern kan avsluta metaboliserar med acetaldehyd. Nedbrytningen av alkohol kan få svåra påfrestningar på levern, särskilt när folk regelbundet dricker stora mängder alkohol, och det kan leda till en rad hälsoproblem som orsakats av en nedgång i leverfunktionen. Läkemedlet antabus som är avsedda att bekämpa alkoholism genom att skapa negativa följder när människor dricker blockerar aktiviteten av acetaldehyd dehydrogenas, att låta människor med en känsla av djupt obehag efter att ha förtärt även en liten mängd alkohol.

med vin och sprit produktion, acetaldehyd nivåer är en källa till stort intresse. Detta kemisk förening finns i vin och sprit från frukt, på olika nivåer, och det bidrar till den fruktiga doften av många viner. Om nivån av detta ämne är för hög, kan det emellertid betraktas som ett fel, och kan göra en färdig produkt mindre värdefulla eller mindre smakrika. Universitet där forskning vin och sprit har genomfört ett stort intresse för detta ämne och dess roll i produktionen och konsumtionen av alkoholhaltiga drycker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.