Hur är kloner Made?

Kloner skapas genom cellkärnor , en strategi för kloning där kärnan i en äggcell ersätts med kärnan från en somatisk, eller icke-reproduktiv, cell från en individ till klonas. Under idealiska förhållanden, de två smälter samman sömlöst, och ägget "aktiveras" genom ett ryck av el, sedan deponeras i en kvinnlig livmoder och växa och särskilja. Om det befruktade ägget utvecklas till ett foster och gör det på sikt är resultatet en person med runt 99. 7% genetisk likhet med den somatiska cellen givaren-en klon. Detta värde är inte 100% eftersom det är viktigt DNA i cellen som finns utanför cellkärnan, som är kvar under somatisk cellkärnöverföring.

Trots tro att de kloner som är exakta kopior av varandra, skulle mänskliga kloner ha mindre genetisk likhet med sin klon än de skulle till en enäggstvilling. Brain mönster kodning för detaljer om personlighet, minnen, kunskaper och liknande skulle inte flyttas från celldonatorer till kloner. har många krav på framgångsrika mänskliga kloner dykt tidigare, bara för att de avslöjas som bluffar. En mänskliga embryot har framgångsrikt klonade av minst en grupp-Advanced Cell Technology, ett amerikanskt företag som nått denna milstolpe under 2001. Men embryot delas endast ett fåtal gånger och aldrig växte till en verklig foster eller spädbarn. Vissa länder, som Australien, har redan antagit lagstiftning om förbud mot kloning av människor eller att skapa mänskliga kloner för något ändamål. En utmaning att kloning är att den nuvarande processen är alla manuella-en mänsklig operatör måste använda en liten nål att suga kärnan från en somatisk cell och injicera det i en äggcell. The trial-and-error typ av somatisk kärnöverföring resulterar i en stor felfrekvens för kloning-endast 1% till 5% av försöken är framgångsrika. Det finns också ett stort incitament för forskare att ljuga om framsteg i att producera kloner. Exempel under 2004, koreanska forskaren Hwang Woo-Suk påstod sig ha skapat 30 veckor gamla klonade embryon och skördat stamceller. År 2006 bestämdes det att hans påståenden var fabricerade.

Det är tveksamt om kloning kommer någonsin att bli etiskt acceptabel. Klonade embryon är förvisso mindre stötande för de flesta än odlade mänskliga kloner. Klonade embryon skulle erbjuda en utmärkt källa för skräddarsydda stamceller för terapeutiska tillämpningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.