Hur fungerar Body Armor Work?

skyddsvästar, eller mer allmänt, den "skottsäkra väst"-eller, mer korrekt, den "skottsäkra väst"-är en basvara för soldater, poliser och livvakter överallt. Kulor är hårda och snabba och mänskliga kroppen är svag och mjuk. Skyddsvästar är trumfkort som ger soldater övermänsklig försvar mot flygande projektiler.

Nästan alla former av skyddsvästar involvera Kevlar ® eller något liknande det, och mycket dyrare. Kevlar ® är DuPont's varumärke för en syntetisk fiber som påstås vara fem gånger starkare än stål, i vikt. Dess kemiska namn är poly-paraphenylene terephthalamide .

Kevlar ® tillverkas genom polymerisation och spann på ungefär samma sätt som en spindel spinner sin webb. Den molekylär nivå struktur av materialet består av miljontals små plana ark, bara en molekyl tjock. Det är genom denna lök-like skiktning som Kevlar ® får sin formidabla bromskraft. Det är de olika skikten kan absorbera åtminstone en del av den kinetiska energin i kula och avleda den i en annan riktning.

Kevlar ® har bara funnits sedan början av 1970-talet, och är naturligtvis bara det senaste steget i den pågående kapprustningen mellan pansar och kanoner. Kevlar ® var ett stort steg framåt för skyddsvästar eftersom det är lätt, hållbart, flexibelt och stoppar kulor som går mycket snabbt. Det finns flera klasser av Kevlar ® skyddsvästar, definieras vilka typer av kulor kan blockera där hastigheter, och några av de bättre modellerna har metalliska eller keramiska "trauma plattor" som ger ännu bättre skydd. En typisk skottsäker väst har mellan tio och trettio lager av Kevlar ® för redundanta skydd.

Några av de bästa skyddsvästar som finns är praktiskt taget ogenomträngligt för konventionella vapen. Till exempel är det Dragon Skin ™ skyddsvästar, som gjorts av företaget Pinnacle Armor, som består av hundratals små laminerat titan eller keramiska skivorna och kan stoppa en kulspruta på nära intervallet. Detta skyddsvästar är så effektiv att den skall bäras av amerikanska generaler medan området.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.