Vad är Moai?

Moai är enorma stenskulpturer som kan hittas på de mest isolerade ö i världen. Påskön, där Moai finns, är en sträcka av vulkanisk sten som ligger i södra Stilla havet. Ön var känd som Te Pito O Te Henua av sina invånare, vilket betyder "världens navel. "

Påskön fick sitt namn av amiral Roggeveen, som hittats på ön på påskdagen 1722. Det Moai är enorma monolitiskt sniderier som pricken kusten av ön. Rapa Nui är det lokala namnet på Påskön, dess invånare och deras språk.

gjordes Moai statyer från komprimerade vulkanisk aska, och varje staty höggs i en stor bit. Den Moai Ristningarna består av huvuden och partiella torsos att höja sig över marken. Det tros vara omkring 600 till 800 sniderier synlig på ön.

höjd och vikt Moai är verkligen häpnadsväckande. Den största carving är cirka 33 fot (10 meter) hög och väger 83 ton. Den Moai höggs alla i stenbrott, och det finns en del oavslutade sniderier fortfarande tydlig i stenbrotten. Det finns många myter och legender om MAO-hämmare. När källa hävdar att de var arbetet med utomjordingar. En mer trovärdig teori är att de gjordes av polynesiska kolonisatörer för tusentals år sedan. De är tänkt att representera förfäder och levande cheferna för de ursprungliga invånarna.

uppgift att flytta ristningar till sin slutdestination skall ha vidtagit kraftfulla insatser från öborna. Den använda metoden är tänkt att likna den egyptiska metod användes för att bygga pyramiderna. Linor, rullar, och handkraft skulle ha varit som användes för att flytta dessa enorma siffror. En nyligen Moai upptäckt gäller bortser av ögonen. En störtade staty hittades i sanden upptäcktes att ha koraller ställa in i ögonhålorna. Några av Moai också har röda flaskor tillverkade av sten placeras på deras huvuden.

Oavsett orsaken till att Moai, sägs vara en av världens mest spektakulära sevärdheter. Påskön har själv en av de mest unika och fantastiska landskap som kan bevittnas. Vackra stränder, lysande blå vatten, och fantastiska vulkaniska formationer väntar i en av de mest avlägsna platser i världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.