Vad bör jag veta om Maldiverna?

land Maldiverna har kallats "det sista paradiset på jorden" för sin enastående tropisk skönhet som verkar ha varit oberörd av den moderna människan. Det består av 1190 korallöar som utgör ögrupper som består av 26 atoller. Atoller är ringar av öar som bildar laguner, och dessa är vad som Maldiverna bortsett från andra tropiska öar. Beläget på ekvatorn, den sydvästra delen av landet i Sri Lanka i Indiska oceanen, är det en destination för kräsna och typiskt välbärgade resenärer.

Strängen av öar som utgör Maldiverna sträcker sig över 500 miles (820 km) från dess södra udde till norra spets, och är inte mer än 80 miles (130 km) som störst. Av de 1190 öarna är bara 202 bebodda, och ytterligare 87 är privata utväg öar. Medeltemperaturen under hela året är 84 till 90 ° F (29-32 ° C), och den bästa tiden att besöka är under torrperioden, som löper från december till april. var Maldiverna först bosatte cirka 3000 år sedan. Även om det är okänt exakt vilka de första nybyggarna var, är det allmänt känt att Giraavaru stam är den äldsta stam på öarna. Arierna, som kommer från Sri Lanka och Indien troligen kom till området kring 1500-talet. Dess kultur och människor har påverkats av det faktum att landet ligger direkt på historiska handelsvägar, och dess varor har hittats i hela världen, som dateras tillbaka till antiken. Den 16 december 1887 blev Maldiverna ett brittiskt protektorat vid handen av sultanen av Maldiverna. Den 26 juli 1965 blev Maldiverna en självständig nation. Det blev en republik 1968 då premiärminister Ibrahim Nasu valdes som dess första president. Det är en demokratisk republik, och hör till flera internationella organisationer såsom FN. Maldiverna är mycket miljömedvetna, på grund av den känsliga naturen på öarna, rev och laguner. Dess motto är "oberoende Maldiverna, Clean Maldiverna", och många av dess statliga program fokuserar på att behålla sin naturliga skönhet. Maldiverna har också deltagit i många internationella miljö-konferenser och toppmöten.

ekonomi Maldiverna fortsätter att växa i god takt på grund av dess blomstrande turism handel som utgör cirka 20% av landets BNP, med fiske strax efter. Besökare hittar Maldiverna lätt att navigera och mdash: även det officiella språket är Dhivehi, engelska talas flitigt av många Maldivians. De bebodda delarna av landet är alla tillgängliga från landets huvudstad, Malé. De flesta turister kommer att snorkla eller dyka i orörda vatten och korallrev, och många fler kommer för sin out-of-the-way exklusivitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.