Vad är straffet för tuggummi i Singapore?

särskilt rena och välskötta offentliga platser i landet i Singapore kan göra mycket intryck på besökare. Detsamma kan sägas om de poster i Singapore rätt att genomföra och säkerställa Spic och span offentliga utrymmen. En sådan lag är väl publiciteten förbud mot tuggummi, som genomfördes i Singapore 1992.

genomfördes Förbudet mot tuggummi i Singapore av den nya premiärministern Goh Chok Tong, i januari 1992. Tidigare hade frågan om att förbjuda tuggummi i Singapore varit ett ämne för diskussion bland andra viktiga ledare i landet. I synnerhet Lee Kuan Yew, ansåg landets grundare, hade vocalized hans farhågor om påväxt effekter som tuggummi i Singapore verkade vara med på gator, byggnader, bussar, tunnelbanor och andra offentliga utrymmen.

Tuggummi hade något av på trottoarer och andra offentliga platser, i stället för att kasseras i utsedda sopor kärl. Detta kostade regeringen stora summor för att ta bort och rent, samt orsakar skador på städutrustning själv, som då kostar mer pengar att ersätta. Vandaler uppgavs lämna använt tuggummi i nyckelhål på hiss knappar, och i postlådor, orsakar ett antal utmaningar för att upprätthålla ordning och renlighet i Singapore.

Utöver denna kostnad var felaktigt omhändertagande av tuggummi i Singapore hotar funktion och effektivitet Mass Rapid Transit (MRT). MRT är ett system av tåg som vid den tiden var det största och dyraste offentliga genomfört projekt i Singapore. Vandaler som lämnade tuggummi i dörrarna till MRT tåg, hindrar dörrarna från korrekt stängning. Detta inte bara avbröt tjänst MRT tåg, men var extremt dyrt att reparera.

Så i januari 1992 antog Singapores lag ett nytt förbud mot tuggummi. Förbudet mot tuggummi i Singapore förbjöd import, försäljning och tillverkning av tuggummi. Förbudet mot import och tillverkning av tuggummi var verkställas omedelbart, och en kort tidsfrist fick för handlarna att sälja sina återstående leveranser, och för allmänheten att tugga tuggummi vad de hade lämnat. När förbudet mot tuggummi i Singapore infördes först började opportunistiska smugglare att föra in tuggummi från grannlandet Malaysia och Johur Bahru. Människosmugglare och andra brottslingar som trotsade förbudet, när den har fångats, var skämmas offentligt av regeringen. Olaglig import av tuggummi gäller även att få ett par stycken i landet för eget bruk, vilket visar på allvarliga karaktär förbud mot tuggummi i Singapore. När det gäller Singapores lag, kan förbudet mot tuggummi i Singapore betraktas som en förlängning av nedskräpning lag. Därför är det handling av tuggummi i Singapore i samband med liknande sanktioner som införts för nedskräpning. Den nedskräpning lag föreskrivs böter på $ 500 till $ 1000 amerikanska dollar (USD) för första gången lagöverträdare. Återfallsförbrytare kan dömas till böter upp till $ 2,000 USD och tilldelas en korrigerande arbetsorder (CWO). när en CWO för brott mot nedskräpning lagar, är brottslingar till ren offentliga utrymmen, ofta iklädd ljust färgad jacka. Medierna kan också bjudas in att bevaka evenemanget, öka svårighetsgraden av påföljd men ytterligare offentliga skam. Den CWO som påföljd för tuggummi i Singapore genomfördes enligt uppgift i november 1992. I mars 2004, efter USA-Singapore Free Trade Agreement (USSFTA), Singapore lagar som förbjuder tuggummi reviderades. Förbudet hävdes, bara delvis, att tillåta försäljning av tuggummin som anses ha positiva hälsoeffekter. Detta omfattar produkter såsom tand-hälsa tandköttet och nikotintuggummin att hjälpa människor som vill sluta röka.

kan dessa tuggummin bara säljas på apotek, och konsumenterna måste lämna namn och ID. Farmaceuter som säljer tandköttet utan att samla in de begärda uppgifterna kan böter upp till $ 2,940 USD och till fängelse i två år. De påföljder för brott mot begränsningar av tuggummi i Singapore, såsom böter, Korrigerande arbetsorder och fängelse, anses ofta svåra av utomstående. Liknande fineable verksamhet omfattar spottar i offentlig och inte spola offentliga toaletter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.