Vad är en Hamlet?

En liten by är en lösning som är för liten för att anses vara en stad eller by. Som regel är byar på landsbygden, och många av dem uppstår kring en specifik sida såsom en kvarn eller en stor gård. I vissa länder är byar som definieras i lag, medan det i andra, är världen helt enkelt en term för att beskriva en liten bosättning, utan förpliktelser gångbar definition.

Ordet "Hamlet" uppstod på engelska kring 1300-talet, lånats från den gamla franska Hamel , som betyder "byn". "Hamlet" är helt enkelt en diminutivform av Hamel , betonar den lilla storleken på en by. Eftersom byar är ganska små, är det inte ovanligt att alla fastigheter i en by som ägs av samma person eller företag, som i fallet av en gård eller kvarn. En typisk Hamlet består av Endast ett fåtal hus, ofta klustrade tillsammans nära vägen. Många byar saknar butiker och tjänster, tvingar invånarna att resa till närmaste stad för att möta deras behov, och de flesta saknar också en kyrka. I områden där byarna är juridiskt definierade, de ofta ses som underordnad sekundär bosättningarna till den näst största stad, med invånare i byn är inneslutna i att stadens kyrkliga församling.

Historiskt sett har människor i en by ofta arbetat för samma enhet, och i många fall byar bildades av grupper av bybor som hade flyttat för att komma närmare en plats för arbete eller för att undvika obehagliga förhållanden byn. Invånarna i moderna byar är oftast ganska nära, eftersom den begränsade storleken på uppgörelse uppmuntrar vänliga interaktion mellan människor, och det är lätt att lära känna alla grannarna.

Hamlets är sällan besöks, eftersom de saknar formell inkvartering för turister och de vanligtvis inte har några attraktioner som skulle skapa intresse. Människor kan dock färdas genom byar på väg till någon annanstans, och vissa tycker Hamlets ganska charmigt, eftersom de speglar ett långsamt tempo, intima livsstil som inte är särskilt vanligt i modern tid. I Europa, särskilt många byar har historiska byggnader som kan vara intressant att se, och i vissa byar, medborgare försörja sig genom att producera traditionellt hantverk, se till att den traditionella kulturen och hantverkare tekniker inte dör ut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.