Vad är Hypogeum i Hal-Saflieni?

Saflieni-Salflieni är ett underjordiskt tempel i Malta. Det är en Unescos världsarv, och har varit sedan 1980. Den Saflieni-Salflieni är den enda förhistoriska underjordiska tempel i världen, och är en imponerande plats. Det finns tre huvudsakliga nivåer i Saflieni-Salflieni. Den övre nivån grävdes någon gång mellan 3600 och 3300 f. Kr. , den mellersta nivån grävdes mellan 3300 och 3000 f. Kr. , och den lägre grävdes någon gång mellan 3150 och 2500 f. Kr. . Vid sin djupaste når Saflieni-Salflieni mer än 30 fot (10m) under ytan. är det tänkt att ursprungligen Saflieni-Salflieni fungerat som en religiös helgedom, men omvandlades så småningom till en begravningsplats. Det innehåller rester av fler än 7000 människor. Den Saflieni-Salflieni upptäcktes i början av-20-talet av arbetstagare gräva ett byggprojekt bröt igenom taket av strukturen. Webbplatsen har sedan i stor utsträckning studerats, och anses av de flesta vara en av de centrala förhistoriska platser i världen. Den första och äldsta, nivån på Saflieni-Salflieni består nästan uteslutande av gravar. Det är i princip en enda stor passage med individuella begravning kammare utskuren längs vägen. Den mellersta nivån på Saflieni-Salflieni är den mest intressanta och rika på de nivåer, och är där de flesta människor tillbringar sin tid. Berget här skärs mycket smidigt, och visar en otroligt färdig murverk. Den huvudsakliga kammaren är en cirkel, målade med rödockra. Det vid ett tillfälle inhysta vackra statyetter, men dessa har sedan tagits till museet i Valletta.

annan avdelning, den så kallade inredda rum, är också cirkulärt med väggar som vinkling inåt. Den stora dra till detta rum är närvaron av en mänsklig hand trängde sig in i berget. Den mellersta nivån innehåller också en grop, kallad "Snake Pit, vilket troligen antingen innehas ormar eller användes som ett kärl för allmosa lägga in det allra heligaste finns också på mitten-nivå, och innehåller ett antal trilithons liknande dem som finns på Stonehenge eller Mnajdra på Malta. Den nedre nivån på Saflieni-Salflieni är ganska tom, och många tror att det var historiskt använts som lagringsplats. Det verkar inte innehålla några mänskliga kvarlevor, och inga artefakter har hittats där. När du besöker Saflieni-Salflieni, det är svårt att inte bli imponerad av det arbete och hantverk som togs i dess konstruktion. Detta blir än mer imponerande, men när man inser att allt grävt här gjordes med hjälp bara flinta och stenverktyg, som metallverktygen ännu inte hade uppfunnits. Blotta mängden arbetskraft som måste ha gått till schaktning och utjämning sådan utarbeta struktur är verkligen sinne häpnadsväckande.

För att förhindra skador på Saflieni-Salflieni, bara åttio besökare är tillåtna i varje dag. Som ett resultat, är det viktigt att potentiella besökare boka i förväg, antingen via webbplatsens hemsida, eller via telefon eller mail.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.