Vilka är Senegambia Stone Circles?

Stencirklarna i Senegambia finns olika stensättningar som är spridda över tusen miles både i Senegal och Gambia. Den Senegambia Stone Circles är en Unescos världsarvslista, och har bara sedan 2006. Separat webbplatser kan kallas Wassu cirklar på Gambias sida, och Sine-Saloum cirklar på den senegalesiska sidan. var The Stencirklarna i Senegambia mestadels uppfördes under loppet av den 8: e århundradet, även om många av de gravar de märker datum från mycket tidigare. Varje cirkel innehåller mellan tio och twenty-fyra stenar, och varje sten kan vara så mycket som 20,000 pounds (9. 000 kg) och upp till 8 fot (2,5 m) lång. Den Stencirklarna i Senegambia är otroligt vanliga, med mer än 1000 kretsar i hela regionen, för mer än 15000 uppställda stenarna.

Historien om Stencirklarna i Senegambia är inte helt säker. Dateringen av gravhögarna driver dem tillbaka till ca 3: e århundradet f. Kr. , och det senaste verkar vara från det 16th århundradet. Huvuddelen av stenar, dock verkar ha uppförts någon gång mellan 640 och 860. Den tätaste koncentration Senegambia Stone Circles, och därmed det område som de flesta besök är området kring Djalloumbéré och Wassau. Det finns mer än 50 cirklar i denna region, med mer än 1000 stenar bland dem. Byn Wassau har även ett museum tillägnat den Senegambia Stone Circles, vilket ger besökarna en hel del information om dem, och att ge grundläggande kartor för att hitta dem. Det finns fyra huvudsakliga grupper inom Stencirklarna i Senegambia enligt UNESCO som ett världsarv, främst längs floden Gambia. Förutom Wassau, dessa grupper är Kerbatch, Sine Ngayéne och Wanar.

Även om Senegambia Stone Circles verkar många människor att läggas ut tämligen sporadiskt och slumpmässigt, visar en närmare granskning detta inte vara fallet. Cirklarna lita faktiskt på ganska komplexa geometriska relationer mellan stenar. En av de största mysterierna kring Stencirklarna i Senegambia är exakt vem reste dem. Den enorma kvantiteten och konsekvens föreslår ett ganska sammanhållet samhälle, och det sägs att folket begravdes i högar i allmänhet är kungar eller hövdingar, och senare, efter tillkomsten av islam, viktiga och fromma muslimer.

Den Senegambia Stone Circles är en fascinerande plats i Västafrika. För fans av stensättningar finns i hela Europa, är de ett måste-se attraktion. De ger en inblick i ett annat läge i domarring konstruktion, och den enorma kvantiteten av cirklar gör dem till en inspiration i sin egen rätt. Liksom stensättningar finns i Mauretanien, den Senegambia Stone Circles visar en aspekt av den västafrikanska konstruktion sällan sett i historien.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.