Vad är en accelererad sjuksköterskeprogrammet?

Bristen på sjuksköterskor i USA går allt snabbare, och så är den akademiska strategier för att hantera problemet. En accelererad sjuksköterskeprogrammet är en snabb-filig syn på sjuksköterskeutbildningen syftar till att producera mer kompetenta sjuksköterskor på en mycket snabbare takt. Någon form av accelererad sjuksköterskeprogrammet finns nu i mer än 40 stater.

Det påskyndade sjuksköterskeprogrammet är för dem som har haft erfarenhet av någon form av medicinska området eller har uppburit en examen i ett ämne som kan relaterade till omvårdnad. Därigenom har dessa sökande att kringgå vissa grundläggande nivå omvårdnad kurser och uppnå en grundutbildningsprogram omvårdnad grad i 11 till 18 månader och en magisterexamen i tre år. Många baby boomers i sökandet efter en medelålders karriär förändring har utnyttjat dessa påskyndade alternativ.

Med det akuta behovet av nya sjuksköterskor kommer en paradox, dock. Eftersom sjuksköterskor har successivt antar mer och mer av de roller som en gång tillhörde läkare och annan vårdpersonal är det viktigt för vårdinrättningar att inte bara hitta fler sjuksköterskor, men att åtminstone behålla-och helst öka-det standarder inom yrket. Av den anledningen kommer en påskyndad sjuksköterskeutbildningen kräver normalt minst en 3,0 i en sökandes tidigare college arbete.

En gång i programmet, den uppenbara fördelen att en student deltagare-möjlighet att komma in i yrket snabbare-kommer att balanseras av klustrade och strikt klassens schema som krävs för att så skall ske. Därmed toppar Bortfallet i accelererad omvårdnad program som "vanliga" program, så hög som 75 procent i många fall. Ändå har begreppet gjorts delaktiga inte bara av hälso-och sjukvården området, men av statsunderstöd-författare. Den 7 december 2008 mottog Christine E. Lynn College of Nursing vid Florida Atlantic University $ 100. 000 US Dollars bidrag från staten för sitt accelererad sjuksköterskeprogrammet, en typisk tilldelning.

Florida, med sitt rykte som en pension Mecka, är särskilt oroad med vårdunderskott. Som en åldrande befolkning fortsätter att gå i pension och flytta söderut, det finns en reell rädsla för att den nuvarande Florida sjuksköterskor kommer att översvämmas av geriatriska gäller endast under nästa årtionde. En kulturell förändring som kan hjälpa är ökad acceptans av män som sjuksköterskor. Ju mer det området börjar kännas som ett alternativ för män, desto fortare underskottet kan raderas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.