Hur blir jag en process samordnare?

Det finns flera karriärvägar och metoder för att bli en process samordnare. Denna position är en relativt ny roll och som normalt återfinns i stora företag med vidsträckta verksamhet inom en rad sektorer eller tjänster. Den primära roll i en process samordnare är att dokumentera löpande verksamhet och drift förfaranden. Noggrann och välskrivna information är avgörande för organisationen för en rad skäl.

På lokal nivå, vederbörlig dokumentation och operativa manualer står i centrum för utbildning av ny personal, som omfattar under semestrar, övervaka varje position ansvar, och som uppfyller rättsliga krav. Som en chef, ger en omfattande förståelse av den process de uppgifter som behövs för att fastställa var ineffektivitet, flaskhalsar och förseningar. Chefer måste kunna se över ett flödesschema för att förstå effekterna av nya politiska åtgärder eller beslut om själva affärsprocessen.

Det finns ingen formell eftergymnasial utbildning som syftar till att bli en process samordnare. I stället kan han eller hon normalt har en grundexamen eller universitetsexamen i ekonomi, förvaltning eller ett närliggande område. I specialiserat område, kan arbetsgivaren kräva utbildning som är unik för branschen. Till exempel kan en stor tillverkning företag kräver en professionell maskinteknik beteckning för att bli en process samordnare.

Erfarenhet är en viktig faktor för de flesta arbetsgivare när vi letar efter en process samordnare. Detta kan delas upp i två typer av erfarenheter: analys och dokumentation erfarenhet och arbetslivserfarenhet. Båda är viktiga och kan vara till stor hjälp i denna roll.

Analys och dokumentation erfarenhet omfattar uppgifter som att intervjua personal, skapa flödesdiagram, fastställa process ineffektivitet och skrivprocessen manualer. Kommunikationsförmåga är avgörande för denna aspekt av den roll och kan erhållas i ett företag analys eller teknisk skribent position. Skriva tydliga och kortfattade instruktioner och att lära sig ställa rätt frågor för att få mest information är en färdighet som tar tid och praxis att utvecklas. Dessa färdigheter kan tillämpas på en rad industrier och erbjuder ett större karriärmöjligheter när du blir en process samordnare.

Arbetslivserfarenhet slutföra själva processen är den vanligaste typen av erfarenhet för process-samordnare. Detta karriär börjar ofta med en begäran om att skriva eller bidra till en drifthandboken för en viss process. Omfattande förståelse av processen krävs, tillsammans med en förståelse för om det passar in i större format. Skapandet av en tydlig, kan exakt manual vara det första steget på vägen att bli en process samordnare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.