Vilka är de olika filmproducent jobb?

Filmproducenter hantera nästan alla logistik-område som går in i filmen. Från övervaka budget att hitta platser, medlande manusförfattaren-director konflikter till ansökan tillstånd, tillverkare är ofta okända hjältar av filmen världen. Det finns många olika filmproducent jobb, så att människor kan skräddarsy sin produktion karriär för att deras styrkor och personliga preferenser.

Ett intresseföretag producent är ofta ett junior-nivå jobb reserverade för lovande unga producenter frisk av film skolan eller med begränsad erfarenhet. Associate filmproducent arbetstillfällen kan utmattande och kräver oändligt tålamod, men kan vara det bästa sättet att lära sig om branschen och jobbet väg framåt. Under ledning av mer seniora producenter, som är associerad producent utför en mängd olika grundläggande jobb. Det kan innefatta ansökan tillstånd och juridiska handlingar med mötesprotokoll, främja kommunikation mellan olika avdelningar, utarbeta preliminära budgetar, och övervaka assistenter. Även om ett intresseföretag producent ofta har begränsad kreativ input i början, ansvar och uppskattning i stort sett blir så länge jobbet blir gjort på ett effektivt sätt.

Line producenter har ett intensivt svårt arbete som kan köra från förproduktion genom film leverans. En linje producent skall se till att budgeten uppfylls för varje ögonblick av film skott, och är ofta en konstant närvaro på inställd. Line tillverkare har normalt en stor organisatorisk förmåga samt uppvisar en nära-geni förmågan att hantera små, obetydliga till synes detaljer. För människor som tycker om filmskapande, utan föredrar att undvika utveckling sida, som arbetar som en linje producent kan vara en givande och ständigt utmanande arbete.

En medproducent fungerar normalt under ledning av den verkställande makten eller viktigaste producent, och kan bli en expert inom ett visst område. Kan till exempel på en stor åtgärd bild, en co-producent med en lång historia av liknande filmer anlitas för att övervaka specialeffekter eller stunt samordning. Filmproducent jobb som samproducenter är bra för människor som vill fokusera på att få kompetens inom ett särskilt område i film.

En av de viktigaste jobben film producenten får sällan den uppmärksamhet den förtjänar. Enheten produktionschef eller UPM, arbetar ofta med den linje producenten att se till att budgeten är sund och inom gränserna. UPMs fyller ofta ett antal funktioner under förproduktion som är på den första regiassistent under inspelningen, som att skjuta tidtabeller och plats förvaltning. En UPM typiskt har mer förproduktion plikt än en rad tillverkare, och kan vara involverade i löneförhandlingar,

försäkringsfrågor, och uthyrning av utrustning och budgetar köp.

En exekutiv producent är typiskt en film stora representant från filmstudio . Ofta har EP några ekonomiska intressen i bilden, och titeln kan ges till större finansiärer som en hyllning. I en värld av arbetstillfällen filmproducent, den roll som exekutiv producent är något vagt, han eller hon kan bli inblandade i en film på en daglig basis, eller endast till namnet. Många exekutiva producenter finansiera filmer som ett kommersiellt intresse snarare än för kreativa njutningen, men trots de är en viktig och uppskattad grupp personer.

En av de mest sökt jobb filmproducenten som producenten. Den största producenten tjänar normalt som VD för en filmproduktion, och har en hand på alla områden för att få en film utvecklas, gjort, och marknadsförs. Producenterna har normalt betydande kreativt inflytande över filmen, och kan även ha ett ekonomiskt intresse också. Förutom att vara ansvarig för hela bilden, måste en producent att skaffa pengar att tillverka och sälja filmen, hyra avdelningschefer, och i huvudsak fylla i alla luckor för att få filmen ut på marknaden. En författare kan skriva på filmen och regissören kan styra den, men många experter säger att producenten är den som får det gjort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.