Vad betyder ett ordnat göra?

Ett balanserat är en undersköterska som garanterar komfort, säkerhet och allmänna välbefinnande för patienter på sjukhus och psykisk hälsa. Han eller hon kan hjälpa en person ta sig ur sängen, bada, klä på och flytta runt. Ett balanserat serverar ofta mat och hjälper patienter med äta och dricka vid behov. Dessutom har han eller hon kan förbereda en person för en undersökning eller operation. Sjukvårdarna kommunicerar ofta med vårdgivare, sjuksköterskor och läkare om tillståndet för patienterna och de mest lämpliga planer behandling.

Många sjukhuspatienter är för sjuka eller skadade att utföra grundläggande, dagliga uppgifter. Sjukvårdarna hjälpa patienter med bad, gå på toaletten, påklädning, äta, sittande och stående. Ett balanserat kan utföra andra uppgifter för att förbättra patientens sjukhusvistelse, som att hjälpa en individ hamnar i en rullstol och med honom eller henne för en promenad runt anläggningen. Sjukvårdarna form ofta nära vänskapsband med sina patienter, att delta i avslappnad konversation under utförandet av de arbetsuppgifter av jobbet. I vissa sjukhus kan biträdena kvalificerade att administrera medicin, rena och klä sår, och utföra andra grundläggande omvårdnad funktioner.

sjukvårdarna på psykiatriska kliniker får utföra många av de arbetsuppgifter som skötare samt upprätthålla säkerheten och tryggheten för patienter och personal. Vissa patienter i psykiatrisk hälso-och sjukvårdsinrättningar kan vara ganska instabil och visa oförutsägbar, våldsamma beteenden. Det är oftast ansvar för sjukvårdarna att kontrollera våldsamma utbrott, begränsa patienter vid behov och rapportera situationer psykologer och sjukhus.

För att bli en ordnad, är en person normalt krävs för att åtminstone ha en gymnasieexamen. En del sjukhus föredrar att anställa biträdena som har fullgjort vårdbiträdet utbildningsprogram på community college eller yrkesutbildning. Ny sjukvårdarna kan åläggas att delta i utbildningar som erbjuds av sina arbetsgivare att lära sig om de grundläggande principerna i jobbet, hur hantera olika typer av patienter, och vad man ska göra i händelse av en nödsituation. Dessutom biträdena tilldelas i allmänhet informella, på arbetsplatsen utbildning av erfarna yrkesmän.

Som med de flesta verksamma inom vårdyrkena, finns i allmänhet en mycket stark efterfrågan på kvalificerad sjukvårdare i sjukhus och psykiatriska kliniker . Sjukvårdarna som vet hur man utföra grundläggande omvårdnad uppgifter, såsom kontroll och registrering vitala funktioner, är i särskilt hög efterfrågan för att ta del av stammen utanför upptagen läkare och sjuksköterskor. Med tillräcklig erfarenhet och fortbildning, en ordnad kanske kan göra karriär på vårdcentral eller annan läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.