Vad betyder en logiker göra?

En filosof är någon som arbetar eller studerar på logik. Detta kan inbegripa många olika jobb och positioner, från den praktiska tillämpningen av logik i ett visst område, till en rent akademisk studie i ämnet. Logic kan täcka både filosofi och matematik bygger på, men mer logiker jobb ingår det senare.

Ett av de växande områdena för logiker arbetstillfällen är datavetenskap. Detta beror på logik är i centrum av data: en av de viktigaste principerna i datorns transaktionen är att den följer en fast uppsättning regler för hur den beter sig. Detta innebär att när en dator är anvisningar, kan programmeraren brukar lita på den att agera på ett förutsägbart sätt. Men en utveckling av området för dator logik försöker simulera eller modell logiken som används av den mänskliga hjärnan i ett försök att förstå mer om hur hjärnan fungerar.

Många, om inte de flesta människor som arbetar som logiker kommer att ha en specialist kompetens i ämnet. Den vanliga processen är att få en grundexamen i ett bredare ämne som matematik eller datavetenskap. Eleverna kan då föra en eftergymnasial utbildning med hjälp av en specifik kurs handlar om logik. Även yrkeserfarenhet kan förbättra förmågan att använda logiker kompetens inom ett visst yrkesområde, är logiken ett område där det är svårt att utvecklas utan en gedigen akademisk bakgrund.

Namnet logiker /em> kan också användas för personer som arbetar inom logistik. Detta är en mycket praktisk användning av logik. Den vanligaste innebär att organisera rörelsen och distribution av varor på det mest effektiva sätt. Det kan dock även tillämpas på förflyttning av energi, eller ens kunskap.

I grunden är logistiken arbetet med att kontrollera att rätt post på rätt plats vid rätt tidpunkt. Processen kan vara mer komplicerade, till exempel genom att kräva att posten kommer fram i rätt skick. Ett exempel på logistik i en distributionskedja om olika delar från olika leverantörer måste komma fram till en tillverkare enligt ett visst schema så att färdiga varor kan göras utan att slösa tid eller andra resurser. Ett annat praktiskt exempel på logistik är ett paket budfirma som måste se till att paketen kommer till sin destination i tid och samtidigt minimera avstånd de skall transporteras.

logiker är också namnet på ett visst programpaket, vilket innebär att vissa logiker jobb hänvisa till personalen att använda detta program i stället för den verksamhet som arbetstagaren faktiskt utför. Mjukvaran används för att fånga data vid laborationer och annan forskning. Den är utformad för att göra det lättare att jämföra olika data prov och för att mäta trender och mönster som visas i sökresultatet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.