Vad är en textildesigner?

textildesigner är den person som skapar tvådimensionella konstruktioner och mönster som används vid tillverkningen av vävt, stickat och tryckta tyger för tillverkning av kläder, mattor och klädsel. Han kan också skapa mönster och motiv som används vid tillverkning av gratulationskort, omslagspapper, förpackningsmaterial eller dekorativ keramik. Mönstren skapar han för alla dessa branscher är normalt upprepas i tillverkningsprocessen, de mönster som täcker regelbundet hela ytan eller stora ytor av produkterna.

En början textildesigner börjar ofta sin karriär som en industri cutter eller maskinisten och arbetar sig upp till textildesigner. En annan vanlig karriär består i att en examen i design eller ett närliggande område och skapa en portfölj för att presentera för potentiella arbetsgivare. Eftersom konstruktionen industrin är så konkurrenskraftig, många blivande textilformgivare söka både betalda och obetalda praktikplatser att få erfarenheter och etablera industrikontakter.

Bortsett från att skapa nya mönster och bilder, en textildesigner regelbundet kommunicerar med köpare, kunder och teknisk personal för att diskutera utvecklingen designbranschen. Efter bedömning av planerade behov möter formgivaren normalt med sitt team att etablera design mål utifrån de uppgifter som inkommit. De kan koppla upp eller oberoende fortsätta till skiss och design produktion steg.

Som den kreativa processen går framåt, till textildesigner samspelar med sin samtid få feedback. Det är viktigt att hans design och prover återspegla de mål som de etablerade. Bra kommunikation med kund är också viktigt att se till hans behov är uppfyllda.

Efter att proverna produceras, i allmänhet de ses över av designers för kvalitet. Anslutning till kvalitetsproduktion normer är ett annat område där artisterna regelbundet kontrollera en annan efterlevnad. När mönster är godkända, är de vidare till kunden för slutligt godkännande.

textildesigner karriärväg regelbundet innebär att man använder dator-aide konstruktion (CAD) verktyg. Internet är också en utmärkt källa för designern att söka nytt arbete utmaningar och forskning den senaste utvecklingen i sin bransch. Online källor för särskiljande material från hela världen är även önskvärt, liksom webbplatser som tillgodoser textil design utställningar och mässor att visa upp nya och innovativa begåvningar.

En textil designer kan besluta att ansluta en oberoende entreprenör om hans design är mycket väl mottagen. Han kan ha en unik talang att kombinera färger, konsistens och tyg som gör hans mönster exceptionellt populär. Denna aptitude kan utgöra tvingande möjligheter att expandera sin karriär än de som traditionellt har tillgång till en textildesigner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.