Hur ändrar jag karriärer?

Människor vill byta karriär för en rad olika skäl. Vissa människor väljer att flytta in i en bransch som har högre sysselsättningstillväxt medan andra byta karriär att arbeta i ett område som de tycker är mer intressant. Oavsett vad dina skäl för att vilja arbete förändras finns det en mängd olika sätt att övergången till ett nytt fält.

Att flytta till nya yrken kräver ofta ytterligare utbildning. Om du är intresserad av att flytta till ett yrke som kommer att kräva ytterligare utbildning, överväga hur du ska gå och betala för klasser. Många människor i de inledande faserna av en karriär övergång väljer att stanna kvar i sina nuvarande jobb när du tar klasser. Det breda utbudet av kvällskurser och Internet tillåter en att stanna kvar på jobbet och samtidigt fortsätta sin utbildning.

Beroende på ny karriär du söker, kan du även starta din nya karriär genom att fortsätta volontär arbete inom området. Till exempel, om du vill göra karriär inom PR eller marknadsföring, volontärarbete för en lokal ideell kan ge en ingång. Organisationen kommer att vara glada för den hjälp och du har möjlighet att visa dina färdigheter.

Om du har den utbildning och kompetens att få tillträde till en ny karriär, kan nästa steg är att hitta jobb. Ett vanligt problem som många tycker när du försöker att övergången till en ny karriär är i samma situation som du tar. Någon som lämnar sin karriär vid mittpunkten sannolikt inte kommer att vara villiga att gå in en ny karriär på ingångsnivå.

Om du har den utbildning och kompetens att ta på en ny karriär, finns det ingen anledning att du ska tvingas ta en position intrade nivå. Är dock arbetsmarknaden stram, och det är viktigt att sälja dig själv. Det finns många sätt att göra dig en attraktiv kandidat för ett nytt jobb.

För att övertyga dina potentiella anställda som de bör få en chans på dig, snarare än någon som har arbetat inom området, sälja dig själv först och visa företaget vad man kan göra för dem. Använd din erfarenhet av din nuvarande karriär som en tillgång. Om du arbetat tidigare i undervisningen, och flyttar till företag, förklara hur dina kommunikationsfärdigheter kommer att hjälpa företaget.

Ett annat sätt att göra dig mer attraktiv för en potentiell arbetsgivare är att erbjuda att arbeta för en provanställning. En provanställning innebär inte att du arbetar gratis. I stället överens om att arbeta för en bestämd tid, exempelvis tre månader. Vid slutet av tiden kommer du att träffa din chef och de två av er kommer att besluta om situationen kommer att arbeta på permanent basis.

Det finns hinder att övervinna när du skriver nya karriärer. Det är viktigt att möta dessa hinder huvud, och utveckla en plan för att övervinna dem. Även om en potentiell arbetsgivare kan komma i fråga handlar om att investera i någon ny till fältet, det faktum att du har skrivit karriär villigt och har en passion för övergången är tillgångar som du bör behandla som starka sidor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.