Vad är Slang?

Slang är avslappnad talat språk som skiljer sig från dialektiska tal och jargong samt formella tal. Språkforskare tänka slang som sprinkles av färg i ett språk, eftersom slang är ofta unika, ovanliga och ibland häpnadsväckande. Som regel är slang inte används i formella talade språket, eller skriftligen, om inte talaren försöker uppnå en avsiktlig effekt. Vissa slang, dock kräva att hoppa från slang till accepterade allmänna språkbruket, såsom var fallet med "OK. "

Ofta slang börjar som grupp-specifika Argot, som är relaterad till jargong. Till skillnad från jargong, dock Argot inte en samling tekniska termer som används inom en grupp med begränsad utanför förståelse. Istället är Argot används för att skilja medlemmarna i en grupp av andra och att främja en känsla av kollektiv tillhörighet i gruppen. Dessutom kan det ge ett sätt att tala om tvivelaktig eller olaglig verksamhet utan att vara uppenbar. När Argot börjar spridas från små undergrupper till resten av en grupp modersmål, blir det slang.

Normalt slang är humoristiskt, plump, eller chockerande. Den är utformad för att göra tal mer avslappnad och lekfull, och det kanske inte alltid är lämpligt för artig företag. Många slang är relaterade till människans sexualitet, till exempel, och slang kan bli ganska grafisk. Slang är dessutom ofta kortlivad, sällan befintliga ens tillräckligt länge för att göra det i ordlistan. Det finns naturligtvis undantag till denna regel, engelsktalande har sagt "Beat It" i århundraden, till exempel.

Generellt slang sprider genom en grupp av människor, och det kan spridas ut över en Hela regionen eller klass. Människor som inte är i den gruppen kan plocka upp slang också, orsakar användning att spridas, eller slang kan hållas isolerade till en mindre subgrupp. Collegestudenter, till exempel, utvecklar ofta komplexa slang, med slang från olika regioner sprida på ett campus. Eftersom dessa elever lämnar utföra de dessa termer till andra ungdomar i olika delar av världen, ofta gör det tal av den yngre generationen obegripliga för dem utanför.

Att lära sig använda slang på rätt sätt kan vara mycket svårt. Många nya språkstuderande kamp med slang och idiom, eftersom detaljerna är ofta meningslösa och svåra att förstå. Om någon kan behärska Casual talat språk, men de kan passa in mycket mer effektivt med infödda talare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.