Vem är Titans?

i grekisk mytologi, the Titans är barn till Uranus, de himmel och Gaea, jorden. De är generationen före Olympians, gudar och gudinnor som leds av Zeus som är mest kända i denna tradition.

Det finns tolv titanerna, sex manliga och sex kvinnliga. Hanen Titans är Cronus eller Kronos, Iapetos eller Iapetus, Hyperion, Oceanus, Coeus eller Koios och Creus eller Crius, eller Krios. Den kvinnliga Titans är Theia, Rhea, Mnemosyne, Phoebe, Tethys och Themis. Atlas och Prometheus, båda söner Iapetus, anses också vara Titans. Cronus har en viktig motsvarighet i romersk mytologi där han är känd som Saturnus.

Some of the Titans namn har särskild betydelse som ger inblick i deras karakterisering. Till exempel betyder Mnemosyne minne, betyder Phoebe ljus och Themis rättvisa betyder. Även Cronos kan se väldigt likt roten för tiden är det faktiskt en distinkt ord.

En av de viktigaste historierna om titanerna, höra av Hesiodos, berättar att Uranus var svartsjuk på hans barn och fruktade deras uppror, så han höll dem instängda på Gaea. Med Gaea uppmuntran, tog Kronos störtade Uranus, kastrera honom med en skära från Gaea, och titanerna över som världens härskare. När befriade blev titaner förfäder till de flesta om inte alla större och mindre gudar i den grekiska gudavärlden. Cronus och Rhea är föräldrar till Demeter, Hades, Hera, Hestia, Poseidon och Zeus. Hyperion och Theia är föräldrar till Helios, solguden, Selene, månens gudinna, och Eos, gudinna gryningen. Oceanus och Tethys är föräldrar floden gudar och Oceanids. Coeus och Phoebe är föräldrar till Leto. Mnemosyne och Zeus är föräldrar till muserna. Och Themis och Zeus är föräldrar till den Horae, årstiderna, och Morae, the Fates. har The Titans också förevigad som astronomiskt namn. Cronus, som Saturnus är en planet. De månar Saturnus inkluderar Titan, Tethys, Rhea, Japetus, Hyperion, och Phoebe. Mnemosyne Regio, Themis Regio, och Tethus Regio är regioner på Venus, och Rhea Mons och Theia Mons är Venusian berg. Namnet 57 Mnemosyne fick en asteroid också.

På jorden är Iapetushavet det namn som föregångare i Atlanten, som fanns 400 till 600 miljoner år sedan. Tethyshavet var belägen öster om Gondwana från cirka 245 till 65 miljoner år sedan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.