Vad är en spökskrivare?

En spökskrivare är någon som skriver en bok eller föremål för någon annan. Den spökskrivare har betalat en summa pengar för att skriva allt material som behövs och överlämna det till betalningsmottagaren. Den person som har betalt för det arbete kommer sedan överlåta sitt namn eller någon annans namn för att göra anspråk på arbetet som sin egen. Det finns många skäl till varför någon kan använda en spökskrivare. Många kändisar från media eller idrottsvärlden anställa en spökskrivare för att skriva sina biografier. Det kändis kanske inte har tid eller kompetens ord krävs för att slutföra en bok på egen hand. Någon kan också ha idén om en roman eller en intressant livshistoria, men kanske inte har erfarenhet att lägga ner den i ord. En av de största kompetens en spökskrivare behöver är förmågan att förstå personligheten hos den person som han skriver för. Om spökskrivare skriver för en kändis, måste hon ha förmåga att ta på kändis s sätt. Den färdiga boken skall läsas som om den kändis hade skrivit den. Den spökskrivare måste kunna belysa viktiga delar av livet för den person han skriver om. Detta kan ske genom att intervjua den person som många gånger under den tid det tar att skriva boken. Det är inte bara kändis biografier som lyder under spökskrivare ansvarsområde. Grund och botten, något som kan skrivas och säljas kan spöke skrivas. Företag kan odla ut innehållet skriftlig information om sina broschyrer eller webbsidor till spökskrivare. Den färdiga produkten ska se ut som om den har skrivits av någon som antingen äger företaget eller känner att driva företaget utan och innan.

Många reportrar säljer artiklar till ett antal tidningar att användas som om tidningen rapporterade om historien. Politiker använder ofta en spökskrivare för att skriva sina tal för dem. Det är oftast en fråga om spökskrivare med den yrkesskicklighet och ordet skicklighet för att bistå den person hon skriver för.

Ghost skriver är en stor del av filmbranschen. Manusförfattare sätta ibland uncredited författare att hjälpa polera ett skript. I vissa fall finns hela skript säljs till andra personer som skall användas under köparens namn.

Arbetet med en spökskrivare är en ömsesidig överenskommelse. Den spökskrivare kan utnyttja sin skriftliga förmåga och tjäna pengar på dem. I många fall, spökskrivare kan tjäna en rimlig summa pengar och göra något de älskar att skriva.

Avgifter för en bra spökskrivare kan variera . Spökskrivare inte bara vara utmärkt författare, men många gånger, bra säljare. Stora summor pengar kan göras från spöke skriver om kändisar, men skriver för företag och webbplatser kan också ta med en anständig lön. Kom bara ihåg, när boken finns på hyllan, kan du inte ta någon av äran för det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.