Vad är en Cheshire Cat?

Cheshire Cat är en gåtfull figur i Lewis Carroll romanen Alice's Adventures in Wonderland , publicerad 1865. Siffran är en av de mest välbekanta siffror från boken, och han är förmodligen mest känd för sina Vanishing Act, som tillåter honom att ge upphov till olika kroppsdelar för att försvinna efter behag. I en anmärkningsvärd scen Cheshire Cat sakta tynar bort, så att bara hans varumärke flina återstår att orsaka Alice påpeka att hon har sett "en katt utan ett leende," men aldrig ett leende utan katt. "

Många engelsktalande har läst Alice's Adventures in Wonderland , och boken är allmänt betraktas som en klassiker i engelsk skönlitteratur. Det är en mycket surrealistisk berättelse, där huvudrollen slinker igenom en kanin hål och in i ett sagoland, möte ett sortiment av bisarra karaktärer och gå på olika äventyr med dem. Boken är full av referenser till engelsk litteratur och kultur, och har i sin tur gav upphov till en rad referenser i populärkulturen. P

Läsarna förs till Cheshire Cat när Alice kommer in i hem Duchess. När Alice lämnar möter hon katten igen, sitter på den gren av ett träd, och katten visar dess försvinnande agera för henne. Eftersom de två tecken som talar fortfarande Cheshire Cat hövlig och artig, men ändå lyckas hämmas och förvirra Alice, konfrontera henne med filosofiska frågor. När katten visas igen senare i mitten av ett område krocket, gnistor det en komplicerad filosofisk debatt efter att det har dömts till döden, katten orsakar hela kroppen att försvinna med undantag för huvudet, tog upp frågan om hur man skulle genomföra en huvud. Det mest utmärkande draget i Cheshire Cat är dess stora grin, som visar en rad oerhört vassa tänder. Karaktären är också sagt att ha en imponerande uppsättning klor, och en randig päls. Det finns visserligen inga egentliga kattras som kallas Cheshire Cat, tycks det tecken som skall modelleras på den brittiska korthår, särskilt i de ursprungliga illustrationerna till boken, där den har de karakteristiska kompakt, muskulös kropp korthår.

Liksom många andra karaktärer i denna bok, är Cheshire Cat en mycket förbryllande person, och att de utmanar läsaren, förutom Alice själv. Katten är också ganska minnesvärda, tack vare osynlighet trick. Människor som inte personligen läst Alice ofta vet vem Cheshire katten är, eller att de åtminstone minns de berömda leende.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.