Vad är Guide ord?

Guide ord är några av de mest användbara verktygen i navigera ordlistan. Även i saker som index, telefonböcker, eller referenshandböcker, kan de hjälpa begränsa sökningen så att man kan avgöra om de är på rätt sida, eller om de måste föras vidare framåt eller bakåt. Dessa bestämningar verkligen snabbare att söka, och om många nu förlita sig på saker såsom Internet för definitioner, kan den dag komma när strömmen är slut eller när man måste plocka upp en uppslagsbok av andra skäl. Lyckligtvis är guide ord fortfarande används för att göra processen enklare. En mycket enkel definition av guide ord är att de över det första ordet på en sida, och det sista ordet på en sida. Ibland upplägget är lite annorlunda. En öppen ordlista kunde ha ett ord skrivet i fetstil på vänster sida, och en skriven i fet i högra hörnet på höger sida. Detta skulle innebära höger ord var det sista ordet i ordlistan två sidor. En massa ordböcker använder en något annorlunda metoder. De lista två ord på varje sida, som kan separeras med en punkt eller bindestreck, och dessa ord är oftast i fetstil. Ibland orden skiljs åt genom hela sidan och det kommer att bli en fet ord längst upp till vänster och längst upp till höger. Oavsett hur ordnat, när det finns två ord på sidan, är det första ordet i första definitionen finns längst upp på den sidan och det andra ordet är definitionen ord hittas längst ned på den sidan. Det kan vara bra att komma ihåg följande: Första ordet är lika med första notering och definition och sista ordet är lika med sista notering och definition. När ordlistan är öppet i mitten, kan folk läsa fyra ord på två sidor och detta kan omedelbart hjälpa dem att avgöra om de kommer att hitta en definition som de behöver på dessa två sidor. Det kan endast vara nödvändigt att läsa första ordet på första sidan och det sista ordet på den andra sidan, men ibland människor har kommit till rätt sida och behöver söka i mitten.

Dessutom till ordlistan Guide ord, många större ordböcker har några bra verktyg för att hitta ett ord snabbt. Ett antal av dessa handböcker har flikar eller flikar tummen listan bokstäver i alfabetet. Detta hjälper folk att få öppna i alfabetisk avsnittet de behöver.

Eftersom det har varit en sådan trend mot saker som Internet söka färre människor kan känna med guide ord. Men det är alltid en bra idé att veta hur man använder dessa och att finslipa alphabetizing färdigheter. Om motivet inte lärs ut i skolan, kan unga läsare läras här hemma får en bra ordbok. Det är lätt att göra upp spel där föräldrar kan be barnen att slå upp ett ord och läsa definitionen. Välja några dumma ord kan göra detta mycket roligt, och det lär en viktig kunskap som kan vara ännu vara ganska bra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.