Vad betyder det att vara Quixotic?

Quixotic är ett begrepp som härrör från orealistiskt idealistisk karaktär Don Quijote i Cervantes "17th century novel Don Quijote de la Mancha . Termen syftar på en person vars ideal är enorma, men som saknar praktisk eller rimlig uppfattning om varför ett sådant ideal inte kan uppnås.

Några definitioner av DONQUIJOTISK dessutom tillägga att en person som är DONQUIJOTISK är impulsiv, nyckfull, eller en drömmare omöjliga drömmar, enligt Man of La Mancha låt. Ytterligare en DONQUIJOTISK person inte har någon respekt för pengar, och kan vara en detaljerad Spender eller undfly rikedomar i världen.

dessutom en person som är ridderlig till absurda kan kallas DONQUIJOTISK. Till exempel, en man som slår folk ur vägen för att öppna en dörr för dam är absurt ridderlig och därmed DONQUIJOTISK.

Quixotic människor är på något sätt avundsvärt, eftersom de tenderar att inte tyngas av förtrycket av verkligheten. Till exempel kan man titta på DONQUIJOTISK ambitioner barn. Sådana ambitioner återspeglar inte nödvändigtvis realism. De två år gamla som vill växa upp och bli en astronaut får DONQUIJOTISK, eller kanske inte om han växer upp för att uppfylla sin dröm. En ung flicka som vill växa upp och bli en katolsk präst är DONQUIJOTISK i en mer egentlig mening. Såvida Rom ändrar sin politik, kan flickan drömmer om det så mycket som hon gillar men har ingen möjlighet att uppfylla sin dröm. När tjejen insisterar hon kommer växa upp och gifta sig med en rockstjärna, eller i vissa fall en häst, eftersom detta wiseGEEK författare en gång proklamerade, hon vaxning DONQUIJOTISK. Det är en romantisk tillstånd drömmande det har ingenting med verkligheten att göra. Det är ofta en djup nå till längtan av den ideala staten, och den ideala världen, där allt mest önskade omger en person.

Få fortfarande luta mot väderkvarnar när den hårda verkligheten i livet invadera dem. Men många av oss fortfarande underhållande DONQUIJOTISK hoppas att en lott kommer att göra oss miljonärer eller att plötsligt världen blir fredlig. Hänge sig åt enstaka DONQUIJOTISK drömmen är nog bra eftersom det ger oss, om än bara tillfälligt, det vi priset mest dyrt. Vara uteslutande DONQUIJOTISK, men förmodligen kommer att leda till anklagelser om sinnessjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.