Vad är en Inferius?

i Harry Potter-böckerna, är en Inferius en animerad lik, ungefär som en zombie. Kallade Inferi i plural form, de är oförmögna att tänka själva, finns enbart att slutföra en uppgift på. Förmågan att skapa en Inferius klassificeras som mörk magi, eftersom de vanligen används för att orsaka olägenheter eller folk attack. Ordet Inferius tycks vara relaterade till det latinska ordet för "nedan. " JK Rowling har inte visat läsare skapande processen för en Inferius, men antyder att det är ganska svårt magi.

Inferi uppträda, nämns som hastigast, i Harry Potter och Fenixorden . I Harry Potter and the Half Blood Prince , är den term som definieras, och Harry Potter möter dem under kulmen av boken, när han och Dumbledore försöka återställa en Horrokrux. Enligt en diskussion som äger rum i Sevurus Snape's Defense Against the Dark Arts klassen är en Inferius en animerad liket som lyder Dark Wizard som skapade det. Inferi särskiljs från spöken som kan tänka själva, utan på grund av deras icke-fysiska existens kan inte fysiskt agera på världen omkring dem.

eftersom de används för onda syften, är Inferi betraktas som onda, och vanligtvis är tänkt som förtrollade objekt snarare än människor. Källan till organ för Inferi är inte klargjort för läsaren, men med tanke på den stora arméer av dem som Voldemort har tagit upp, mugglarfödda kyrkogårdar är nog en bra satsning. Kropparna av guiderna kan användas för att skapa en Inferius, men det verkar troligt att wizards vidta åtgärder för att förhindra detta, t. ex. uppförande specialiserade gravar. Lite är känt om begravning vanor wizarding världen utanför begravning hölls för Albus Dumbledore, som inte verkar vara typiskt för wizarding världen.

Även Inferi skapas med hjälp av magi, kan de inte skadas av magi. I Harry Potter and the Half Blood Prince , försök Harry många trollformler för att bekämpa utanför Inferi attackera honom och Dumbledore. Även om han orsakar fysiska skador, förhindrar heller detta inte Inferi. Det enda sättet att bekämpa Inferi verkar vara användningen av eld. Oavsett brand skadar kroppen bortom användbarhet eller ingjuter rädsla i hjärtat av en Inferius är okänd. Användningen av eld för att avskräcka en Inferius föreslår en metafor för ljus övervinna mörker, ett stort tema i Harry Potter-böckerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.