Vad är en DUSSINROMAN?

En DUSSINROMAN är ett kreativt arbete som produceras främst i kommersiellt syfte, snarare än med en större konstnärlig vision i åtanke. Potboilers kan ta sig många uttryck, från spelfilm till romaner, och de kännetecknas av snabb, billig produktion som ofta resulterar i en sämre produkt. Trots de negativa associationerna till DUSSINROMAN, dessa verk tenderar att vara ganska väl på marknaden, uppfyller behovet av en infusion av kontanter och ibland bli ganska populär.

Denna term har daterats till 1800-talet då det var första används ganska nedsättande att säga upp konst av mycket låg kvalitet. "DUSSINROMAN" referenser tanken att försäljning av sådant arbete bokstavligen håller hemmet bränder, skapa en säker försörjning för skaparen. Förutom "DUSSINROMAN," termer som "Pulp fiction", "page-turner", "popcorn roman," flygplats roman "eller" popcorn film "kan användas för att beskriva sådana kreativa verk och deras upphovsmän kan beskrivas , ibland lite orättvist, eftersom "hacken. " Som en allmän regel, är en DUSSINROMAN ganska förutsägbar, med en mycket grundläggande intrig och karaktärer lager. Arbetet syftar till att överklaga till största möjliga publik, och som en följd subtil nyans, oväntade vändningar intrig och kontroversiellt material i allmänhet undvikas. I thrillern och genrer detektiv i synnerhet, är potboilers faktiskt ses som något respektabel, med mycket höga försäljningssiffrorna, och ett antal framstående artister inom dessa genrer producera det som ett generellt skulle överväga potboilers.

Många författare känd deras potboilers kan ge en stadig ström av dem, spottar ur flera böcker på ett år, särskilt när dessa författare har fastställts serie. En serie lockar ofta lojala läsare, se till att författaren har en fast bas av kunder som kommer ivrigt att läsa varje ny bok som framträder ur författarens penna. Det är inte heller ovanligt att författare skriva under olika penna namn för olika målgrupper, och därigenom öka sin marknadsandel ytterligare.

Även om det är frestande för vissa personer att ogilla hela DUSSINROMAN genre, är detta kanske något orättvist. Potboilers verkligen har sin plats, eftersom alla som har fått utstå en lång plan flyg kan vittna, och i vissa fall en DUSSINROMAN har fascinerat uppmärksamhet från allmänheten, vilket leder till ökat intresse för läsning och i de ämnen som omfattas av boken. I 2003 års bok Da Vinci-koden , till exempel genererade ett stort intresse för Leonard da Vinci, hans liv och hans konst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.