Vad är Ampersand?

tecken är ett tecken som används i många västerländska språk som betecknar ordet och . Det är en mycket gammal karaktär, och dess förfader kan spåras tillbaka till det första århundradet, där det användes i gamla romerska. Symbolen i sig har förändrats en hel del under åren, men likheter kan ändå ses mellan den gamla versionen och den moderna versionen. Många typsnitt behandla tecken som en mycket grafisk karaktär, och så lägga till en mycket blomstrar och stil för det. Som ett tecken enhet codesets som HTML, är det tecken representeras av amp;, eller #38;. I gamla romerska ordet et , vilket och skrevs ofta i en mycket nära form av kursiv, bildar en ligatur. Som Roman Cursive utvecklats, denna grundläggande et blev stiliserade mer, och började mer framstår som en modern tecken. Som latinsk skrift utvecklades, förlorade de flesta andra bokstäver deras ligatur, men tecken kvar den, och blev ännu mer stiliserad, vilket gör det ser bara ut som en grafisk karaktär, till skillnad från en uppsättning bokstäver. I själva verket var et-tecknet under många år behandlas som en enskild bokstav i alfabetet, eftersom den tjugosjunde brev. Det var en gammal tradition av att säga per se , som betyder helt enkelt av sig själv innan en enda bokstav som stod som ett ord i sig, till exempel per se jag eller per se A . Ampersand behandlades på samma sätt, beskrivs som per se och , vilket innebar alfabetet slutade: X, Y, Z, och i sig och . Med tiden blev sluddrigt i andperseand , och till slut bara blev tecken vet vi alla. Det finns en FOLKETYMOLOGI om ursprunget till ordet tecken, liksom, även om det verkar ha någon giltighet. Vissa människor håller att symbolen användes i stor utsträckning i publikationer av André-Marie Ampère, och så det började bli kallad Ampere's och , em som så småningom fick förkortas till tecken. I själva verket hade begreppet funnits under ganska lång tid innan Ampere föddes, så Neutrala nästan säkert är falsk.

Generellt stil guider överens om att tecken inte bör användas i normal skriftligen. Historiskt sett var dock använt den vanligaste i texten, och när man läser gamla dokument ordet och är i allmänhet ersättas med -tecken i alla situationer. I den moderna världen, dock tenderar det enda stället en för att se den utanför casual skriver mellan bekanta är i produkt-namn eller namn på firmor och partnerskap, såsom Mitchell McDonald . I vissa fall anger valet mellan att använda ordet och och tecken faktiskt någonting. Till exempel i filmen krediter ett tecken tyder på att två personer har arbetat tätt tillsammans, som i två författare som medverkat i ett manus. Ordet och redogjort visar att om de kan ha både arbetat på ett manus, de troligen inte arbetade direkt med varandra.

I mer ålderdomliga bruk, kan et-tecknet också ha använts tillsammans med andra bokstäver eller ord, i samma stil med modern textilen tal. Det bästa exemplet på detta är den 18: e och 19th century sammandragning av et cetera . I moderna skriver man ofta ser i detta förkortas till bara etc. , men i äldre skrift man kan ofta se c. som en ytterligare minskning av denna, med -tecken som representerar ordet et .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.