Vad är Henna?

Henna hårfärgningsmedel, hud och tyg organiskt, som liknar en svart te färgämne. Henna utvinns ur ett träd genom torkning och malning blad och stjälkar. Den gröna pulver, när det blandas med en sur vätska, gör en tillfällig röd, brun eller orange design på en porös yta. Människor använder henna i rituella hud målning, kallad Mehndi, för födelse och festligheter äktenskap. Västerländska kulturer har antagit henna att göra tillfälliga tatueringar och organiska hårfärgningsmedel. Den henna träd, Lawsonia inermis , växer i varma, torra regioner som Nordafrika och Indien. I århundraden, mark folk bladen på växten till ett pulver till färgning av tyg och hud. Starka pigment, lawsone faktiskt tillfälligt fläckar på huden. Lawsone är Tannin, tanniner finns också i vin och te. De ingjuter porösa ytor med en mörkare pigment, men inte kemiskt förändra beläggningen permanent.

Henna fungerar eftersom lawsone absorberas i material som hår och hud. Du blandar pulvret henna i en gyttja, med hett vatten, citronsaft, vinäger, eller andra sura tillsatser. Sur blandning stärker färgning egenskaper. Då kan du använda henna leran på en yta som ryms i din hand, ner i fötterna, eller någonstans på kroppen. Låt lera på så länge som möjligt, upp till 48 timmar. När den torkar och smular bort, kommer huden har förmörkat till Auburn, orange, röd eller brun.

Beroende på finhetsgrad pasta, kan du ansöka henna med en slang, som icing en tårta. Med mycket samordning och omsorg, kan man uppnå intrikata mönster full av rullar, virvlar, Paisley konturer, och prickar. Hennatatueringar skapa tillfälliga armband, motiv, emblem, eller ord. I traditionell Mehndi, muslimer och hinduer dekorera huden på dem som deltar i speciella högtider, till exempel ett bröllop eller omskärelse, i länder som Indonesien och Indien.

Dying med henna är helt tillfälligt. Hårfärgningsmedel kan vara upp till sex veckor, men huden preparat kommer förmodligen inte att vara synligt för mer än en vecka. Detta beror på att färgämnet endast insjunken i det översta lagret av döda och döende hud. När din hudflagor bort genom naturlig peeling, kommer det att successivt ersättas med nytt skinn av din naturliga färg. Henna hårfärgningsmedel kommer också sakta tyna bort till ditt hår ursprungliga färg, men lämnar inga linjer eller ränder som syntetiska färgämnen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.