Vad är Blush?

Blush, eller rouge, är en typ av makeup som ofta tillämpas på kinden område i ansiktet med en makeup pensel för att jämna ut hudton eller att lägga till fler färger. Det är vanligt förekommande som ett pulver, men det kan också komma i andra former, exempelvis krämer eller vätskor. Ibland är rodnaden också används för att göra det ansikte ser bredare eller längre.

Liksom många andra former av smink, är blygas anses kunna ha sitt ursprung i området i det antika Egypten. Det finns passager i Gamla testamentet som nämner olika typer av makeup bärs. Även rodna är mest bara tillämpas på kindben, tillämpas forntida folk ofta att deras läppar också. Men ibland också bar rodna på detta sätt. Detta kosmetiska ansågs omoraliskt att bära under den viktorianska eran. Blek hud allmänt ansågs vara en trendig indikator på status. Kvinnor som ville ha lite färg i stället skulle typiskt nypa sina kindben. En sådan metod är vanligtvis inte rekommenderas för moderna kvinnor, eftersom det kan ibland leda till fläckfria finnar eller brustna blodkärl. I sin tidigaste form, gjordes rodna av saker som mullbär, betor juice, eller jordgubbar. I den 18-talet användes flera farliga ämnen som kvicksilver och bly, en trend som slutade runt 1920-talet. I modern tid är flytande och rodnar grädde normalt görs i unika färger och kall grädde. Den pulverform i regel består av en talk som har färgats en nyans av rosa eller röda med Rosewater, karmin, eller safflor. En del kvinnor väljer att bära rodna hela tiden, särskilt om de har ljus hy. Andra föredrar att använda det bara för ett speciellt tillfälle. Teater regissörer kräver ofta aktörer att tillämpa det eftersom scenbelysningen kan göra huden ser mer blek än den egentligen är. Den som vill ha den för att få deras ansikte visas vidare bör börja med att titta direkt in i en spegel och tillämpa en mörk variant av den från mitten av ögat över till templet. En ljusare färg kan tillämpas i den övre delen av kindbenet.

Om en smalare ansikte effekt är önskvärd, är en mörk nyans av makeup oftast tillämpas nära hårfästet och ytterkanten av ansiktet, stoppa i ögonhöjd. Utseendet kan avslutas genom att placera en ljusare färg över och under mörkare färg. Förutom kinden och områden ögat kan rodna också ibland dammas på pannan, näsan och hakan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.