Vad är hårnät?

Ett hårnät är ett stycke maskor formad som en rund mössa som passar över huvudet för att hålla håret på plats. Hårnät täcker hela huvudet från pannan till nacken. Det huvudsakliga syftet med ett hårnät är att hålla håret från att hamna i livsmedel eller andra produkter. Hårnät används inom livsmedelsindustrin och i sjukhus, laboratorier och vissa tillverkningsprocesser.

hårnät kan bäras av män eller kvinnor och de flesta nät hår sträcka för att passa olika storlekar huvudet. Nettningen har en elastisk kant som sträcker sig runt en frisyr. Längre hår brukar sätta i en bulle eller andra upp göra först. Hårnät finns i grundläggande nyanser hårfärg som brun, mörkbrun, svart, blond och vit. Idén om ett maskor hårnätet skall finnas nästan osynlig så färgen på nätet är tänkt att kunna leva upp till användarens hårfärg. En bouffant huven sitter som ett hårnät, men ITiS tillverkad av halvtransparent knoppades limmas material. Bouffant lock är oftast vita i färgen och kallas ibland hårnät bouffants. Ordet bouffant härstammar från gamla franska bouffer vilket betyder att flåsa ut. Den bouffant frisyr är en uppblåst ut håret klippa som var populär i både den 16: e talet och 1960-talet. Bouffant kepsar är också mycket uppblåsta i form-mer än hårnät. Vissa hårtillbehör funktionen nät med strass eller pärlor som skulle passa under en bulle, men idag termen hårnät vanligen syftar på den typ som används på matservering och andra industrier.

Den amerikanska myndigheten Food and Drug Administration (USFDA) listar i avsnitt 402,11 sin livsmedelskodex att" all mat EMPLOYE

es bära hår begränsningar såsom hår beläggningar eller nät . . . "hårnät ofta säljs i lösvikt förpackningar om 100, 144 eller 1000. Hårnät bouffant lock är vanligt förekommande inom elektronik montering och farmaceutiska applikationer samt food service-företag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.