Vad är en Unibrow?

De flesta människor har två olika, separata ögonbryn. Motsatsen skulle vara en enda, förlängd ögonbryn, eller en unibrow. Även unibrows är inte nödvändigtvis en stor ögonbryn spänner över pannan, tenderar de att visas på det sättet. Allmänhet, när en person har mycket hår mellan ögonbrynen, skapar intryck av ett enda ögonbryn, eller monobrow. Det finns även en monobrow webbplats slags monobrow stödgrupp. Deras motto är "inte pincettliknande att behaga. " Det finns också en unibrow låt och ett band som hette Unibrow.

I vissa kulturer är unibrow ses som en attraktiv kvalitet i såväl kvinnor som män. På vissa ställen kan det vara förknippas med renhet, medan de flesta västerländska samhällen verkar finna det oattraktiv. Även män i västerländska kulturer kan ge efter för Plockning eller tweezing eller använda andra behandlingar mot oönskad hårväxt att göra sig av denna funktion. Den betraktas av många som att folk tittar fientlig, arg, eller skrämmande och ofta överdriven i att skapa bilder av skurkar och monster som varulvar.

Även science fiction får förskotteras av unibrow, det verkar inte finnas någon samsyn kring när det gäller verklig vetenskap. Vissa tror att utvecklingsstörningar kan vara förknippade med unibrow fenomen. Medan vissa sjukdomstillstånd är associerade med unibrows eller med "synophrys," som är den bästa medicinska termen, många rabatt tanken att det beror på störningar i utvecklingen. Det är anmärkningsvärt att de flesta människor med unibrows inte verkar lida av allvarliga störningar av något slag. Den unibrow tycks också ha inspirerat misstanke åren. I gångna tider, undersöktes det som ett möjligt tecken på potentiellt skadliga eller till och med kriminellt beteende. Snacka om profilering!

Några av de negativa samband med unibrow väljer många att ta bort överskott håret mellan ögonbrynen. Rakning rekommenderas inte eftersom håret växer ut mycket snabbt och kan visas att växa i tjockare. Vaxning kan ta bort hår vid roten, vilket ger en slät utseende för en längre tid, ibland flera veckor. Det kan vara smärtsamt, men oftast hanterbart för en så liten del av huden.

Tweezing kan också vara något ont, eftersom det kräver dra varje håret med roten. Professional elektrolys kan vara ett bättre alternativ och erbjuder långsiktig lättnad. Håll också i minnet att de som vistas i solen kommer troligen att ha en solbränna linje mellan ögonbrynen när håret försvinner, så kan det vara bäst att ta bort en unibrow första gången under kallare månader och sedan hålla den kvar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.