Vad är en Pigtail?

En fläta är en frisyr som vanligtvis bärs av unga flickor eller kvinnor som försöker nå en "söt" titta vilket tyder på ungdom och oskuld. Historiskt var Pigtail faktiskt ursprungligen bars av män som ett funktionellt, för att hålla långa hår ur vägen vid rutinmässiga arbetsuppgifter, men med tiden har det kommit att förknippas särskilt med kvinnor. Som ett resultat, pigtails på män ibland verkar skärande eller oväntade, utom i vissa kulturella sammanhang. Den ursprungliga fläta var faktiskt en förvriden bit av tobak, som liknade den stela och rullad svans av en gris. 1753 började soldater och sjömän som hänvisar till långa flätor som pigtails, och frisyren antogs även inom ramen för den officiella enhetliga på vissa fartyg och i vissa väpnade styrkor. Det Pigtail var klassiskt en enda fläta sliten i ryggen, och det var också känd som en kö. Vissa köer hade gavlar, som var "klubbade" av tucking extra håret tillbaka till ett jämnt slut utan utskjutande delar av hår, och håret kan oljas innan flätning att se till att fläta stannade tätt.

Med tiden började folk att hänvisa till flätor på unga flickor som "pigtails. "Klassiskt, ingår barns kopplingsfläta två flätor, en på vardera sidan av huvudet. Tätheten av fläta skulle leda till att fläta för att sticka ut något från huvudet, ökar likhet med svansen på en gris. Kön var också förenad med många delar av Kina, och vissa indianstammar. Det traditionella Pigtail stil är väldigt enkelt att skapa, även om det tar lite övning. Skickliga braiders kan även sätta kopplingsfläta i sitt eget hår, förlitar sig på sin samordning för att hålla spänningen hög så att flätorna inte lossna. Pigtails kan också vara utklädd till något genom att vara förberedda som franska eller Fishtail fläta stilar, att göra dem mer visuellt intressant. Människor kan också fläta in band, delar av pärlor, och andra prydnader.

En del människor felaktigt hänvisar till knippen av hår säkras med en elastisk som "kopplingsfläta. " Noggrant Detta är unbraided frisyr en hästsvans eller gäng, inte en fläta, eftersom ingen flätning är inblandade. Till skillnad från en äkta fläta, tenderar att vara något mindre praktisk, eftersom den inte stoppar håret upp ordentligt så att den inte kan komma i vägen. Istället faller håret fritt från hästsvans, där det kan härva lätt och falla i ansiktet, utgör ett irritationsmoment.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.