Vad är en Crew Cut?

I USA, är en besättning klippa en frisyr ses oftast om män, där håret beskärs nära, med hår på hjässan tillåtas vara något längre än håret längs ryggen och sidorna. Utanför USA, kan folk använda termen "crew cut" som beteckning för den stilen känd i USA som en Snagg, där alla av håret på huvudet är klippt i lika korta längd med elektrisk Clippers. Båda frisyr är nära förknippade med det militära, där de kan krävas för manliga militär.

Ursprunget till besättningen skära faktiskt ligga i rodd besättningarna på högskolor längs östkust i USA, främst Yale. Enligt Yale, framkom besättningen klippa när en av dess roddare gick till en frisör som söker en kort frisyr som skulle vara lätt att hantera och aerodynamiska, och han gick ut med en besättning cut. På 1940-talet antog Förenta staternas militära besättningen klippa som standard för medlemmar av de väpnade styrkorna, och frisyr blev i samband med militärtjänstgöring. I besättning cut, är ingen del av huvudet helt skallig. Håret längs sidorna och nacken beskärs mycket kort, ofta gör att hud lysa igenom, och det smalnar av till en längre bitar, vilket är klassiskt längsta huvudets framsida. I hög och stram variant sett bland vissa medlemmar av militären, sidorna av huvudet är klippt helt skallig. Den plan topp där hår på hjässan som gjord för att stå rakt upp, är en annan vanlig militär variant. En del människor förknippar besättningen klippa och tillhörande varianter med en respekt för auktoriteter, eftersom besättningen skära ses på medlemmar av militären, polis och andra företrädare för myndigheten. Den frisyren var en gång populär bland ett stort antal män, men på 1960-talet, vissa män började avvisa besättningen klippa och växande håret länge en symbol för deras uppror mot auktoriteter.

Även om denna frisyr är i första hand ses bland män, några kvinnor bär besättning nedskärningar. Snittet är ibland kallas en "Butch cut" när man ser på kvinnor, en anspelning på lesbiska kvinnor som bär besättning nedskärningar, men kvinnor med annan sexuell läggning kan beskära deras hår stänga av praktiska eller estetiska skäl också. För kvinnor som arbetar i tung industri, till exempel låta en kort frisyr är praktiskt ur säkerhetssynpunkt, och dessutom minskar den tid som måste användas på hår underhåll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.