Vad är en Bouffant?

En bouffant är en frisyr som innebär packa hår på hjässan och pusta ut, vilket skapar en mycket distinkt och iögonfallande utseende. Denna stil var mycket populär i 17th century Europa, och det upplevde en kort uppsving under 1960-talet. När man har sett en bouffant, är stilen helt oförglömlig, och som alla som har försökt att skapa en bouffant vet, är stilen en stor utmaning att skapa och underhålla.

Ordet "bouffant" kommer från franska bouffer , "för att flåsa. "Även en bouffant verkligen innebär stånkande, är utseendet lite mer komplicerat. Ju längre hår, desto bättre, i regel, så långt hår kan ha rullats ihop och lager för att skapa en komplex staplas knut på huvudet, med strategiskt placerade lösa trådar för att mjuka upp utseendet. Det finns ett antal sätt att styla en bouffant, beroende på längden på håret och de exakta utseende önskas. I samtliga fall kräver frisyren mycket hårgelé och hårspray för att hålla håret stelt, se till att bouffant kommer att hålla sin form genom dagen. Som ett resultat, kan strukturen på håret inredda i en bouffant vara avgjort obehagligt, och om stilen blir blöt, kan resultaten bli katastrofala.

För personer med kort hår, är ett typiskt bouffant skapas genom att håret i rullarna och sedan kamma ut så att den sticker ut från huvudet. Margaret Thatcher är känd för att bära hennes kort hår i en bouffant, och Jacqueline Kennedy också stylade håret i en bouffant medan hennes make var i tjänst som ordförande för USA.

Exempel på mer utarbetade bouffants gjort med längre hår och peruker, tv-program från 1960-talet har en rik tvärsnitt av denna frisyr, från retad och kammade bouffants med en något KNARRIG titta på snygga bouffants med varje hårstrå stadigt cementerad på plats. Ginger från "Gilligan's Island" ofta haft en ganska häpnadsväckande bouffant, och Jayne Mansfield, en ikon av 1960-talet, syns i bouffant ganska ofta också. Marge Simpson har också en ganska anmärkningsvärd bouffant.

Även bouffants är inte så populära som de en gång var, är de ibland används för speciella tillfällen. Vissa människor stil sitt hår i bouffants för bröllop och andra viktiga händelser, till exempel med hjälp av en stylist för att säkerställa att utseendet är jämn och attraktiv, och bouffants utnyttjas inom filmindustrin också, både tid bitar där en bouffant skulle vara lämpligt och modernare inställningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.