Vad är Olive Skin?

Olive hud är oftast indikeras av en svagt beige hudton med lite gulaktiga undertoner. Människor med Medelhavet, Mid-europeiska eller skandinavisk bakgrund har ofta oliv hud. Anpassning kan vara en orsak till detta, eftersom dessa områden ofta har mer solljus och extrema temperaturer än andra delar av världen. Normalt personer med oliv-toned hud har mörk blont till svart hår, med någon form av ögonfärgen. p

fläckar är vanligtvis dolda av oliv hy, om inte fläcka sig innehålla mörkare kontrasterande pigment. Även människor med blek hud har ofta en svår tid att få en solbränna, människor som har olivfärgad hud kan lätt brun eftersom de har mer melanin i huden. Detta innebär dock inte betyda att en oliv hy är immun mot hudproblem på grund av långvarig ultraviolett (UV) ljus exponering. I både oliver och ljus hy, UV-ljus exponering kan bryter ned hudens naturliga fukt och långvarig exponering kan i slutändan leda till cancer.

Människor med oliv hud tenderar att ha större porer än de med ljusare hud. Porer är öppningar i huden som gör att oljan körtlar att smörja hudens yta. Som ett resultat, är oliv-tone skin vanligen mindre känsliga för torka. Rynkor tenderar också att utvecklas långsammare än i lättare flådda människor, men om rynkor utgör, kan de bli djupare. Dessutom, oliv-tonad hud tenderar att ha en tjockare dermis, inre skikt hudceller och underhuden, de undre lagren av dermis, vilket kan ge sken av käkar hos äldre människor.

Hudvård rutiner kan bidra till att minska uppkomsten av rynkor eller hängande hud. Olive hud kan oftast motstå elementär effekter såsom vind-och temperaturförändringar bättre än rättvisare hud, men kan också tenderar att vara fetare. Tvätta ansiktet två gånger om dagen, på morgonen och på kvällen med en Exfoliating Cleanser följt av toner kan hjälpa både män och kvinnor.

Kvinnor med oliv hud bör i allmänhet undvika oljebaserad vätska Concealers att minimera porer täpps igen. Pulver stiftelser kan oftast ge täckning, men även absorbera skinande att olja kan orsaka på hudens yta. När det gäller andra typer av makeup, t. ex. ögonskugga, varma färger ofta att föredra.

Till exempel, om en kvinna vill välja en lämplig rodna färg för hennes oliv huden rosa rekommenderas inte på grund av stor kontrast. Rose och nyanser plommon, när de tillämpas lätt kan komplimentera oliv ton. Neutrala färger, såsom kola, används ofta för eye makeup. Läppglans kan också vara neutral, men en mörkare läpp liner kan blandas in för att slutföra utseende.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.