Vad är Mascara?

Mascara är en typ av kosmetisk tillämpas på ögonfransarna. Den tjänar som förtjockas och definiera ögonfransar och kan även färg, förlänga eller curl dem, beroende på vilken typ av mascara. Vanligtvis är mascara en flytande kosmetika som säljs i ett rör och tillämpas med en rund borste som kallas trollspö . Men grädde och mascara kaka finns också. Cake mascara var den enda tillgängliga innan röret-och-Wand sorten infördes 1957.

kosmetiska produkter som används till mörkare ögonfransar och ögonbryn är forntida ursprung. Den Kama Sutra , en 4: e århundradet CE Sanskrit text om konsten att älska och älskog, innehåller en mascara recept. Eugene Rimmel, en fransk parfym magnat, var den första kommersiella marknaden mascara på 1830-talet, och hans namn är fortfarande ordet för "mascara" i vissa språk.

Nästa innovation inom mascara var 1913, då TL Williams, grundare av Maybelline kosmetika, kombinerad koldamm och vaselin för att producera tårta mascara. William's produkt tillämpades på ögonfransarna med en fuktad pensel. Senare versioner av kakan mascara bestod av vax och färgämne. Helena Rubenstein pionjärer som numera syns överallt tube-och-Wand mascara 1957.

Idag finns det ett verkligt häpnadsväckande mängd mascara produkter på marknaden. Det finns tydliga mascara och grundfärger att tjockna ögonfransarna utan att lägga till färg, liksom färgad mascara på upprörande nyanser som limegrön, guld och rosa. Vattentät mascara förhindra smetas ut, hjälpa ögonfransarna behålla sina curl och minskar tendensen för ögonfransarna att klumpa ihop. Volumizing och förlänga mascara inkludera nylon eller fibrer rayon som fungerar som tillfälliga förlängningar för ögonfransar. Vissa mascara produkter innehåller balsam som pro-vitamin B5, oftare ses i håret balsam.

Mascara kan tillämpas på alla ögonfransar, men vissa människor använder den bara över ögat. Vickar applikatorn penseln vid basen av ögonfransarna kan göra ögonfransarna verkar fylligare, och flytta penseln i ett zig-zag mönster till slutet av ögonfransarna kan bidra till att minska klibbar. Om du vill tillämpa en andra rock, gör det innan den första pälsen är torr för att ytterligare undvika klumpar fransarna.

Eftersom mascara används på en sådan känslig del av kroppen är det viktigt att inte hålla en slang runt alltför länge, som att använda gammal mascara kan introducera bakterier i ögonen och orsaka allvarliga hälsoproblem. Flesta kommersiella mascara ingår ett antibakteriellt medel som varar i cirka sex veckor, och allt över fyra månader gamla definitivt bör ersättas. Om dina ögon känns irriterade eller om du märker någon förändring i konsistens eller doft din mascara, inte fortsätta att använda den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.