Vad är Lip Primer?

Lip primer är en kosmetisk produkt avsedd att bäras under läppstift, lip liner och /eller läppglans. Det är en typ av makeup som fungerar som grund för läppar, liknande den grunden kan man ansöka till ansiktet. Det är oftast klar, matt, och menade att vara osynlig på läpparna, men det är syftet med jämna utseendet på läpparna, liksom att läppstift eller andra läpp kosmetika längre.

Lip primer vanligtvis säljs i en snodd upp röret liknar ett läppstift, men det kan också säljas i kläm tub. Det kan vanligtvis hittas med läppstift och annan kosmetika i en butik som säljer smink. Det är oftast jämförbart i pris till en tub med god kvalitet läppstift. En annan, mindre vanlig typ av läppen primer säljs i blyerts form, och kan användas för att enkelt linje kanterna av läpparna för att förhindra läppstift ludd. Lip primers kommer oftast i klar eller naken nyanser.

Lip primer är inte avsedd att bäras på egen hand. Att bära lip primer, helt enkelt på en tunn beläggning på läpparna som är rena och torra innan tillämpa eventuella andra läpp kosmetika. Ge det ett par sekunder att torka på läpparna, då tillämpas lip liner, läppstift eller läppglans ovanpå det. Läppen primer kommer att bidra till att fylla i alla linjer, rynkor eller ojämna platser på läpparna, ger dem en mjukare utseende. Under dagen kommer primer också att hjälpa läppstift eller läppglans att stanna på plats, förebygga lockande ludd i kanterna av läpparna, och bidra till att förebygga smetas ut och rynkor.

Många läpp primers har andra fördelar också. Vissa är utformade för att hjälpa fylliga läppar. Andra kan omfatta solskydd, normalt cirka SPF 15, för att skydda läpparna från solskador, vilket lätt kan leda till fler rynkor, eller till och med hudcancer. Antioxidanter och vitamin A, C och E är populära införanden, liksom ingredienser med anti-aging egenskaper som kan bidra till att fylla i rynkor och ger läpparna ett mer ungdomligt utseende.

Det kanske inte är nödvändigt att bära läppen primer varje dag, men många tycker att det är användbart när du bär speciellt mörk eller färgglada läppstift. Dessutom, eftersom det kan bidra till att skydda och mjuka upp läpparna, är det sannolikt att vara ett användbart komplement till någons makeup väska. Tänk på att det kan vara särskilt viktigt att bära lip primer vid ett särskilt evenemang där många fotografier tas, till exempel ett bröllop eller annan fest.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.