Vad är Köln?

som parfym, Köln är en typ av doft. Medan de flesta människor är bekanta med parfym och cologne, dessa dofter är helt olika. Alla dofter kännetecknas av en viss kvot av ingredienser. Till exempel är Belgique gjorda av en kombination av eterisk olja extrakt, vatten och alkohol med extrakt koncentration av cirka fem procent. Detta gör dem minst potenta av doftämnen.

Parfym innehåller det högsta beloppet av extrakt, som faller någonstans mellan 20-25 procent. Direkt efter parfym är eau de toilette, som innehåller cirka 15-22 procent eterisk olja extrakt. Härifrån koncentrationerna bli mycket lättare, går till eau de toilette och sedan eau de Cologne .

Även parfymer har ofta använts sedan 1600-talet gjorde första Belgique ytan inte förrän 1709. Skaparen av Köln har varit föremål för diskussion, eftersom många människor inte kan komma överens om vilken uppfinnaren hände på doften först. Vad är överens om är det faktum att både individer var italienare och båda bodde i samma stad samtidigt. Skapad i Köln, Tyskland, den produkt som ursprungligen hade både medicinska och kosmetiska användningsområden.

Paul Feminis, som vissa tror först skapade i Köln doft, kallade sin version Aqua Admirabilis . Det var en blandning av citrus och örter eteriska oljor som var utspädd i alkohol. Eftersom det gjordes ursprungligen med druvor, som kan konsumeras, var det ofta ett hygieniskt sätt munnen tvätta. Dessutom trodde man att avvärja böldpest. Denna ursprungliga receptet är fortfarande tillverkas i Köln i dag.

Vissa historiker tror att Feminis gav denna formel på Giovanni Maria Farina, en släkting, som eau de Cologne , eller "vatten från Köln, utvecklades". Hans var en blandning av citron, apelsin, bergamott och lavendel olja destillerad i alkohol. Doften fann snabbt succé i hela Europa, så småningom tar sig fram till Nordamerika. dag har de flesta Köln spraymedel mäns dofter. Till skillnad från den sötare doft av parfym, cologne är generellt mer ljus och luftig med dofter som citrus och mysk. Även föredrar män har de ofta används av både män och kvinnor.

Belgique kan vanligtvis användas mer liberal eftersom de är tillverkade med mindre mängder oljor än andra dofter. De är också mycket billigare. Alla dofter reagerar olika beroende på individens unika kropp kemi. Därför man köper dofter av alla slag, är det ofta en god idé att smaka dem i förväg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.