Vad är Eyeliner?

Mascara är en typ av kosmetisk användas längs kanten av ögat. Det finns många olika typer av eyeliner som kan användas för att skapa effekter från den dramatiska till subtila. Det finns fyra huvudkategorier av eyeliner tillgängliga: vätska, pulver-baserade penna, vax-baserade penna, och Kohl. Flytande och eyeliners penna finns i nästan alla tänkbara färger, inklusive glitter sorter.

Flytande eyeliner är den svåraste typen att tillämpa och skapar den mest dramatiska effekten. Det skapar en mycket exakt definierade linjer och används vanligen i övre ögonlocket bara. Flytande eyeliner normalt säljs i en liten flaska med en precision applikator pensel, och kan skapa en mycket kvav effekt.

Pencil eyeliners är lättare att kontrollera och har en mer subtil utseende än flytande eyeliners. Pulver-baserade pennor är hårdare och kan skapa en mer tydlig linje än vax-baserade sort. Wax-baserade pennor är mer mottagliga för smetas ut och kan användas för att skapa en rökig effekt.

Kohl är en traditionell kosmetika i Mellanöstern, från Egypten till Indien, där det har varit i bruk sedan bronsåldern. Kohl-stil liners finns i USA i blyerts, löst puder och tryckte pulver. Kohl är oftast svart, men kan dyka upp i andra mörka färger, och det kan appliceras på insidan av ögonlocken, bakom ögonfransarna, till skillnad från andra typer av eyeliner. Food and Drug Administration (FDA) utfärdade en varning mot Kohl-baserade produkter som importeras till USA på grund av oro för hälsan, eftersom många av dessa produkter innehåller mycket höga halter av bly.

Förutom att vara en av de äldsta och mest populära kosmetika, eyeliner är betydande i många kulturer och kan användas för att definiera sin identitet eller samhörighet med en grupp. Många muslimska kvinnor i hela världen bära Kohl idag som en nick till deras Mellanöstern förfäder och en symbol för deras hängivenhet till traditionerna i deras kultur. I ungdom gang kultur i Kalifornien, har flickorna varit kända för att visa sin vilja att kämpa genom längden på deras eyeliner, och valet mellan vätskan och penna markerar sin tillhörighet till en viss grupp. Eyeliner är också viktig i goth kultur, där det är normalt sliten svart och tung tillsammans med vitt puder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.