Vad är Cornrows?

Cornrows är en stil att bära håret i mycket snäva flätor, som ofta har kulor sammanvävda genom flätor. Stilen har sitt ursprung i Nordafrika, och noterades bland européerna när slavhandeln i Nordafrika började. Slavar i USA behållit traditionen att bära rastaflätor, som var relativt lätta att sköta, när håret var flätat.

På 1920-1950, African American kvinnor ofta föredrar uträtning sitt hår för att bära den i rastaflätor. Men den stora skådespelerskan Cicely Tyson, började bära dem för TV-serien, "East Side /West Side" 1963. Afroamerikaner omfamnade rastaflätor som ett tecken på svart stolthet, och de åter blev populär. De var också ett tecken på samhörighet med sitt ursprung i Afrika, eftersom de ansågs vara en traditionell frisyr.

Denna popularitet ledde till en ökning av antalet salonger som kan utföra de komplexa fläta processen. 1979, också vita kvinnor blev hänförd av stil rastaflätor efter filmen 10 featured Bo Derek klädd rastaflätor. Rastaflätor blev förknippade med att vara en perfekt "10" eller en idealisk skönhet vid denna tidpunkt.

Ironiskt nog släpptes ungefär samtidigt 10 , det var en nedgång i popularitet bär rastaflätor bland afroamerikaner. Men de åter blev populära som Hip-Hop och Rap vurm började på 1990-talet. Stilen i rastaflätor aldrig varit helt "ute" och många kvinnor och män, rastaflätor hitta bär ganska bekvämt. Den fläta processen och den färdiga frisyren tenderar att senast utan att behöva göra om det rastaflätor ungefär en månad. Vård behöver vidtas när du tvättar håret. Stilen i rastaflätor kan variera från enkla till komplexa, vissa mönster i rastaflätor införliva utveckla mönster och kan kräva två dagar på en salong för att uppnå. Eftersom rastaflätor dra i håret så hårt i flätor det har varit förenad med några problem. Särskilt kan personer med torr hud erfarenhet mjäll. Rastaflätor kan också vara associerade med håravfall hos vissa människor. Hjälp av en speciell typ av olja eller geler gjorda för rastaflätor kan hjälpa till att hålla huden återfuktad.

I vissa delar av Afrika, rastaflätor förbli en traditionell stil med att bära håret och kan bäras av endera eller båda kvinnor och män. I vissa fall rastaflätor anses enbart för kvinnor. Detta är fallet i Nigeria, där män som bär rastaflätor betraktas som feminint. Hela västvärlden, rastaflätor är mer könsneutrala och bärs av både kvinnor och män.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.