Vad är Bangs?

Män och kvinnor har för slitna århundraden smällar. Bangs är en frans av hår spänner över pannan. Användningen av "knallarna" som beskriver denna utkanten av hår har dunkla ursprung. Det finns inga tydliga ord etymologi antyder varför denna term används för denna frisyr. Det finns emellertid romerska skulpturer featuring män med kort lugg, och slår kvinnor kom på modet, det är tänkt, med stilar av Ziryab, bosatt i nionde århundradet muslimska Spanien, och som ägde en skönhetssalong.

Därefter Bangs har kommit och gått ur stil. På 15: e talets Europa, ville kvinnorna så höga pannor att de skulle raka sig hairlines för att ordentligt bära Henin, den konformade huvudbonad populära på den tiden. Den GAVLAD huvor och cauls av 15 och 16-talen krävde också en hög panna ser, så slår inte riktigt kommit tillbaka i modet ända till slutet av 18th century och tidig 19th century. Fashions skulle förändras och så var frisyrer.

Bangs faktiskt nämns hela kvinnors litteratur av 19th century. Louisa Mae Alcott talar om curling smällar i sin roman Little Women och Laura Ingalls Wilder, men skriver i 20th Century, berättar om curling luggen i en "galning frans" på 1880-talet Dakota Territory i lilla staden på prärien . De har varit i stil för kvinnor genom att majoriteten av det 20th århundradet.

Men också bär smällar med stavar. På 1930-talet till 1950-talet bar männen sitt hår kort och slicked-back. Men när Beatles ledde British Invasion, deras "moptop" frisyrer fick ett uppsving i popularitet slår för män.

Nuförtiden smällar kan bäras kort, lång, fullständig eller tunt, rakt över pannan eller vinklad. Det finns massor av olika sätt att bära smällar. Många väljer att bära smällar eftersom de minimerar en mycket hög panna och även ge form åt ett ansikte. De kan dra ögat upp till ögonen, och kan också minimera andra mindre önskvärda ansiktsdrag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.